Η Ρωσία έχει ένα σαφές σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί είτε με διπλωματικά είτε με στρατιωτικά μέσα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει μόνο αφού η Μόσχα πετύχει τους στόχους της.

Olga Lebedeva - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Μια ευκαιρία επίλυσης της σύγκρουσης θα εμφανιστεί μόνο όταν η Ουκρανία πάψει να αποτελεί απειλή για τη Ρωσία και να κάνει διακρίσεις κατά των Ρωσόφωνων Ουκρανών», δήλωσε ο Βασίλι Νεμπένζια, πρεσβευτής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ενημέρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Εάν αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων, είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο. Εάν όχι, τότε οι στόχοι μας θα επιτευχθούν με στρατιωτικά μέσα", πρόσθεσε.

Η Ρωσία δεν πολεμά ενάντια στον ουκρανικό λαό. Η Ρωσία μάχεται ενάντια στο εγκληματικό εθνικιστικό καθεστώς που ήρθε στην εξουσία το 2014» μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο, είπε ο διπλωμάτης.

«Η νέα ηγεσία της Ουκρανίας προσπαθεί να καθαρίσει τη χώρα από οτιδήποτε συνδέεται με τη Ρωσία και να δοξάσει τους συνεργούς των Ναζί. <…>

Το καθεστώς του Κιέβου και οι πιο λυσσασμένοι προστάτες του έχουν ξεχάσει την έννοια της λέξης ειρήνη. Δεν είναι τυχαίο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης, χωρίς καν να σκέφτεται πόσο βλάσφημο ακούγεται και φαίνεται. <…>

Η Ουκρανία, στην πραγματικότητα, έχει γίνει ένα PMC του ΝΑΤΟ. Λαμβάνει χρήματα, όπλα και δεδομένα πληροφοριών. Η Ουκρανία λαμβάνει οδηγίες ποιοι στόχοι να επιτεθούν και πού. Είναι ο ουκρανικός λαός που υποφέρει από αυτό στην πρώτη θέση και ο λαός της Ουκρανίας είναι που αναγκάστηκε να πολεμήσει για χάρη των καθηκόντων κάποιου άλλου».

Ωστόσο, είπε ο Ρώσος Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει διαφορετικά για την Ουκρανία, αν το Κίεβο είχε εφαρμόσει τις πλέον ανενεργές Συμφωνίες του Μινσκ που υπογράφηκαν το 2014 και το 2015 «σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη παραχωρώντας στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ το ειδικό καθεστώς ως μέρος του ουκρανικού κράτους.

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ούτε ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ούτε οι προκάτοχοί του, ούτε η Γαλλία και η Γερμανία, που συμμετείχαν στη διαδικασία των Συμφωνιών Μινκς, δεν σκόπευαν ποτέ να τις εκπληρώσουν. Αυτή η διπλωματική διαδικασία χρησίμευσε μόνο ως «προπέτασμα καπνού» πίσω από το οποίο εξόπλισαν κρυφά την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Οι ομολογίες Μέρκελ και Ολάντ προκάλεσαν σάλο στη Μόσχα. Ρώσοι αξιωματούχοι τους χαρακτήρισαν επισημοποίηση της προδοσίας . Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι κανείς στη Δύση δεν ντρεπόταν για αυτές τις δηλώσεις. Φαίνεται πως η Δύση συνεχίζει να εφαρμόζει τη στρατηγική της.

Το Κίεβο και η ΕΕ ξεπουλούν τη συμφωνία, αλλά ο ένοχος είναι η Ρωσία

Το Δεκέμβριο, η Ουκρανία πρότεινε την ιδέα της Παγκόσμιας Συνόδου για την Ειρήνη με βάση τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ζελένσκι. Σε αυτή τη φόρμουλα, μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλα τα ουκρανικά εδάφη.

Η Μόσχα απέρριψε το σχέδιο καθώς αγνόησε το νέο καθεστώς των Λαϊκών Δημοκρατιώνς του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, των περιοχών Χερσώνα, Ζαπορόζιε (Ζαπορόζιε) και της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας.

Τώρα το Κίεβο έχει μια νέα «ιδέα»:

Η ουκρανική διοίκηση θέλει να πραγματοποιήσει μια «σύσκεψη κορυφής ειρήνης» στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 24 Φεβρουαρίου (ένας χρόνος από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης), αλλά χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι σχεδίαζε να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο για να μιλήσει σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των 193 μελών την παραμονή της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ουκρανία επιθυμεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να εγκρίνει δύο ψηφίσματα:

  • το πρώτο από αυτά θα υποστηρίξει την ουκρανική ειρηνευτική φόρμουλα δέκα παραγράφων, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων·
  • το δεύτερο θα δημιουργήσει ένα δικαστήριο για τη δίωξη εγκλημάτων επιθετικότητας.

«Οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αφού η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εγκρίνει τα ψηφίσματα ή μετά τη διεξαγωγή της προτεινόμενης συνόδου κορυφής», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Εμινέ Τζαπάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail