Η Βάγκνερ διέκοψε τα ουκρανικά σχέδια στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς

Freepen.gr - Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Μπαχμούτ. Οι άνδρες της Wagner επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου κοντά στο Soledar. Στις 16 Ιανουαρίου, ρωσικά αποσπάσματα επίθεσης ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Σολ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης, αναφέρει το southfront.org. Η κατάληψη ενός στρατηγικά σημαντικού σιδηροδρομικού σταθμού επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να διακόψουν τις επικοινωνίες του ουκρανικού στρατού μεταξύ Seversk και Bakhmut. Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στα περίχωρα των Blagodatnoye και Paraskovievka.

Στα νότια του Bakhmut, μαχητές της Wagner συνεχίζουν να εισβάλλουν στις οχυρές ουκρανικές θέσεις στην Kleshcheyevka. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στο χωριό, το οποίο βρίσκεται ήδη σε τακτική περικύκλωση. Ο έλεγχος του χωριού θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν αυστηρό έλεγχο πυρός στον τελευταίο δρόμο που οδηγεί στο Μπαχμούτ από τα δυτικά. Εν τω μεταξύ, οι οδομαχίες συνεχίζονται στα νότια, ανατολικά και βόρεια τμήματα της πόλης.

Η ταχεία προέλαση των μονάδων της Βάγκνερ στην περιοχή Μπαχμούτ προφανώς διέκοψε τα σχέδια της ουκρανικής διοίκησης να επιχειρήσει μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση στην περιοχή του Ζαπορόζιε.

Στις 17 Ιανουαρίου, ένα μέλος της τοπικής διοίκησης, που δημιουργήθηκε στα εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο, ισχυρίστηκε πως τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν επειγόντως να ανεγείρουν οχυρωμένες περιοχές, να χτίζουν οχυρώσεις, αν και πριν προετοιμάζονταν για επίθεση.

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται για οικισμούς δυτικά της περιφερειακής οδού του Ντονέτσκ. Οι μονάδες της Ρωσίας, της DPR και της LPR προσπαθούν να μετακινήσουν τη γραμμή του μετώπου πιο μακριά από το Ντόνετσκ, προκειμένου να στερήσουν από τον ουκρανικό στρατό την ευκαιρία να βομβαρδίσει ντόπιους αμάχους.

Οι ρωσικές μονάδες ωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις βόρεια από τις θέσεις τους στο Opytnoe και στο Vodianoe.

Στις 17 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του DPR ισχυρίστηκε ότι η Maryinka σύντομα θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα πολυώροφα κτίρια σε αυτήν την πόλη εκκαθαρίστηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail