Λίγο περίεργα τα λέει ο Ουκρανός αρχιστράτηγος εμπλέκοντας και τον Θεό

Σύμφωνα με τον στρατηγό Vitalii Zaluzhny, αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που συρρικνώνονται, «ο ίδιος ο Θεός» είναι στο πλευρό των υπερεθνικιστών τρελών.

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

 Με άλλα λόγια, ο Θεός είναι ένας νεοναζί, ένας υπερεθνικιστής με ένα σπλαχνικό, βίαιο μίσος για οτιδήποτε ρωσικό (και Πολωνικό, Ρομά και Εβραϊκό).

Πριν απορρίψετε τον παραπάνω τίτλο ως υπερβολικό, σκεφτείτε το εξής: Σύμβουλος του Vitalii Zaluzhny είναι ο Dmytro Yarosh, ο διοικητής του Ουκρανικού Εθελοντικού Σώματος του Δεξιού Τομέα.

«Ο Δεξιός Τομέας είναι ουσιαστικά ο εξτρεμιστής Μπαντερίτης ξάδερφος του σύγχρονου OUN-B, που έχει δημιουργηθεί από μια αποσπασματική ομάδα OUN-B», γράφει ο Moss Robeson στο Bandera Lobby Blog του Substack. «Βασικά, αν συνδυάζατε τον IRA και τη ναζιστική Γερμανία, πασπαλίζατε με λίγο παλιομοδίτικο φασισμό και ρατσισμό του Μουσολίνι και χτυπούσατε μια ουκρανική σημαία πάνω του, θα είχατε το OUN», προσθέτει η Elizabeth The Punisher Dove, ένα ενημερωτικό δελτίο του Substack.

Το BBC το έθεσε μάλλον ήπια:

Ο Dmytro Yarosh αυτοαποκαλείται οπαδός του Stepan Bandera, ενός εθνικιστή ηγέτη που πολέμησε την πολωνική και σοβιετική κυριαρχία στις δεκαετίες του 1930 και του 1940, αλλά θεωρείται στη Ρωσία και την ανατολική Ουκρανία ως συνεργάτης των Ναζί.

Δεν υπάρχει τίποτα υποκειμενικό στο ιστορικό γεγονός πως ο Μπαντέρα ήταν συνεργάτης των Ναζί .

Φυσικά, ο μέσος άνθρωπος γνωρίζει ελάχιστα από αυτό, αν όχι καθόλου. Το παλιρροϊκό κύμα της αντιρωσικής, φιλοπολεμικής προπαγάνδας είναι διάχυτο. Είναι πλέον ουσιαστικά αδύνατο να μάθουμε την αλήθεια χωρίς αφοσιωμένη έρευνα, η οποία γίνεται πιο δύσκολη καθώς αυξάνεται η λογοκρισία από την εταιρική κυβέρνηση.

Η κατάσταση είναι πραγματικά περίεργη. Ο Ζελένσκι, ένας πρώην κωμικός διαβόητος για το ότι έπαιζε πιάνο με το..."εργαλείο" του, είναι τώρα ένας ζητιάνος παγκόσμιας εμβέλειας για τη φτωχότερη, πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Είναι περιτριγυρισμένος από νεοναζί εξτρεμιστές όπως ο Yarosh, το είδος των ανθρώπων που είναι αφοσιωμένοι στην εθνοκάθαρση των Ρώσων. Αυτό, βέβαια, τώρα σπάνια αναφέρεται. Αντίθετα, η Ρωσία παρουσιάζεται ως επιτιθέμενος και η SMO της χαρακτηρίζεται εσφαλμένα και συνήθως αγνοείται εντελώς.

Μετά το πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από την USG, οι εξτρεμιστές ενίσχυσαν μια εκστρατεία εξαφανίσεων, βασανιστηρίων, δολοφονιών, ξυλοδαρμών στους δρόμους και επιθέσεων, το είδος της συμπεριφοράς που θα μπορούσε κανείς να αποδώσει στα καφέ πουκάμισα του Χίτλερ στην προ-ναζιστική Γερμανία. Πριν από το 2014, αυτοί οι βίαιοι άνθρωποι δεχόντουσαν κατά καιρούς κριτική, κυρίως από τα αριστερά «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης. Τώρα υπάρχει σιωπή ή σιωπηλή αντίδραση στην καλύτερη περίπτωση. Υπάρχουν, φυσικά, αξιοσημείωτες εξαιρέσεις—για παράδειγμα, το Consortium News.

Είναι τραγικό και επικίνδυνο, τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ένας δίκαιος και ευγενής σκοπός. Δεν είναι τέτοιο πράγμα. Η Ουκρανία είναι μια διεφθαρμένη μετασοβιετική κόλαση που διοικείται από αδίστακτους ολιγάρχες και άπληστους πολιτικούς. Επιτρέπει στους βίαιους νεοναζί παραστρατιωτικούς να περιφέρονται ελεύθεροι, συχνά σε συνεννόηση με τη μυστική αστυνομία SBU της Ουκρανίας.

Η CIA έχει συνεργαστεί μαζί τους για δεκαετίες, πρώτα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και τώρα σε μια συντονισμένη προσπάθεια να «αδυνατίσει» και να καταστρέψει τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ έχει κυνικά πιέσει πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, παρά το γεγονός πως ο Κλίντον και άλλοι υποσχέθηκαν να μην το κάνουν. Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η πολυπόθητη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι μια φωτεινή κόκκινη γραμμή νέον για τη Ρωσία, μια σοβαρή απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Η πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας να αντιδράσει σε προκλήσεις ετών είχε ως αποτέλεσμα μερικές από τις πιο διαφανείς προπαγάνδες των ΗΠΑ στην πρόσφατη ιστορία, δεύτερη μετά τα εγκληματικά ψέματα του Μπους για το Ιράκ και τα ΟΜΚ.

Σε ένα τόσο μολυσμένο κλίμα, είναι σχετικά εύκολο για έναν τύπο όπως ο στρατηγός Vitalii Zaluzhny να ισχυριστεί ότι ο Θεός είναι στο πλευρό του Δεξιού Τομέα, του OUN και της γενοκτονίας. Ίσως ο Zaluzhny και ο Yarosh να ενδιαφέρονται για μια επανεγγραφή της Παλαιάς Διαθήκης με τον Stepan Bandera ως Άγιο. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail