Τρομερή δύναμη πυρός: Η Ρωσία παρέλαβε το 6ο πυρηνικό υποβρύχιο Borei A - Ακολουθούν άλλα τέσσερα

sevmash.ru
Freepen.gr - Η Ρωσία αύξησε σημαντικά τις σύγχρονες ναυτικές της πυρηνικές δυνάμεις την Πέμπτη, καθώς ένα νέο υποβρύχιο κλάσης Borei-A παραδόθηκε στο ναυτικό στο ναυπηγείο στο Severodvinsk.

Η σημαία του ναυτικού υψώθηκε καθώς το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων "Generalissimo Suvorov" (K-553) παραδόθηκε επίσημα στον Στόλο του Ειρηνικού από το ναυπηγείο Sevmash στην περιοχή του Αρχάγγελου στις 29 Δεκεμβρίου. Τόσο ο Πρόεδρος Πούτιν όσο και ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου συμμετείχαν από τη Μόσχα στην τελετή με τηλεδιάσκεψη.

Το υποβρύχιο είναι το έκτο της κατηγορίας Borei και το τρίτο αναβαθμισμένο Borei-A. Μεταφέρει έως και 16 πυραύλους Bulava με πυρηνική κεφαλή και θα πλεύσει στη ναυτική βάση Rybachiy στη χερσόνησο Καμτσάτκα το επόμενο καλοκαίρι σε μια διέλευση μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.

Ο Πούτιν, ο οποίος διέταξε για πρώτη φορά μια μαζική αναβάθμιση του στόλου των πυρηνικών υποβρυχίων της χώρας το 2012, επαίνεσε το έργο που έκανε η Sevmash.

sevmash.ru

«Τα τελευταία πυρηνικά πυραύλων που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εκεί δεν έχουν ανάλογα στον κόσμο από πολλές απόψεις», σημείωσε ο Πρόεδρος.

Είπε ότι το "Generalissimo Suvorov" αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Είναι το έκτο υποβρύχιο, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα ίδιας κατηγορίας πλοίων 4ης γενιάς. Η πρώτη κατηγορία SSBN που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μετά την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Το Borei- και το Borei-A θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα υποβρύχια κατηγορίας Delta-IV στον Βόρειο Στόλο και τα ακόμη παλαιότερα υποβρύχια κατηγορίας Delta-III που πλέουν με τον Στόλο του Ειρηνικού.

Στη συνέχειαακολούθησε η καθέλκυση του «Imperator Aleksandr III».

Τα τρία τελευταία υποβρύχια κλάσης Borei-A. Τα "Knyaz Pozharskiy", "Knyaz Potemkin" και "Dmitry Donskoy" σύμφωνα με τα σχέδια θα τεθούν σε υπηρεσία το 2024, το 2028 και το 2029. Και τα τρία θα αναπτυχθούν στον Βόρειο Στόλο με το Gadzyievo στη χερσόνησο Kola ως έδρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail