Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την καύση του κορανίου

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Δευτέρα τη Σουηδία ότι δεν πρέπει να περιμένει την υποστήριξή του για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά το κάψιμο του κορανίου έξω από την πρεσβεία της Άγκυρας στη Στοκχόλμη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα οργισμένα σχόλια του Ερντογάν απομάκρυναν περαιτέρω τις προοπτικές της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη δυτική αμυντική συμμαχία πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας το Μάιο.

«Η Σουηδία δεν πρέπει να περιμένει υποστήριξη από εμάς για το ΝΑΤΟ», είπε ο Ερντογάν στην πρώτη του επίσημη απάντηση στην πράξη μιας αντι-ισλαμικής πολιτικής διαδήλωσης κατά τη διάρκεια το Σάββατο που εγκρίθηκε από τη σουηδική αστυνομία παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας.

«Είναι σαφές πως αυτοί που προκάλεσαν τέτοια ντροπή μπροστά στην πρεσβεία της χώρας μας δεν μπορούν πλέον να περιμένουν καμία καλοσύνη από εμάς σχετικά με την αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε ο Ερντογάν.

Η Σουηδία αντέδρασε με εξαιρετική προσοχή στις δηλώσεις του Ερντογάν.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω τη δήλωση απόψε. Πρώτον, θέλω να καταλάβω τι ακριβώς ειπώθηκε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Tobias Billstrom στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail