Τυφλωμένοι από τα ψέματα - Ο στρατός των ΗΠΑ βασίζεται στην ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών

peterbwiberg / pixabay
Έχω επιβεβαιώσει ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας βασίζεται αποκλειστικά στην Ουκρανία για τις πληροφορίες σχετικά με ρωσικές και ουκρανικές απώλειες. Με άλλα λόγια, εάν η Ουκρανία πει στον αξιωματικό-σύνδεσμό της DIA πως η Ουκρανία σκότωσε 400 Ρώσους στο τελευταίο της χτύπημα HIMARS, τότε αυτό λέει η DIA στον Αμερικανό στρατηγό που διοικεί την EUCOM. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό. Αυτό είναι επικίνδυνο.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπάρχουν έξι βασικοί τύποι πληροφορίας που πρέπει να συμβουλευτεί ένας καλός αναλυτής κατά την προετοιμασία μιας αξιολόγησης:

1) Πληροφορίες από αλλοδαπούς που στρατολογήθηκαν για να κατασκοπεύσουν υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών,
2) Πληροφορίες που παράγονται από ξένες κυβερνήσεις και διαβιβάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες,
3) Εκθέσεις που παράγονται από οργανισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, π.χ. τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αποστέλλονται από πρεσβείες των ΗΠΑ και εκθέσεις του Ακόλουθου Άμυνας που βασίζονται σε πληροφορίες που συνέλεξε ο ακόλουθος σε μια συγκεκριμένη χώρα,
4) Ηλεκτρονικές υποκλοπές, που περιλαμβάνουν επικοινωνίες που συλλέγονται και αναλύονται από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας,
5) Εικόνες από δορυφόρους και αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένων των drones)
6) Πληροφορίες Ανοικτού κώδικα, π.χ. τύπος, μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυτό που πρέπει να κάνουν η DIA και η CIA είναι να ψάξουν όλες τις πηγές πληροφοριών για να καταλήξουν σε μια ακριβή αναφορά σχετικά με το ποσοστό απωλειών για την Ουκρανία και τη Ρωσία. Για παράδειγμα, σίγουρα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποκλέψει επικοινωνίες μεταξύ ρωσικών στρατιωτικών διοικήσεων που συζητούσαν για νεκρούς και τραυματίες. Το ίδιο σε σχέση με την Ουκρανία.

Εδώ είναι τι γνωρίζουμε με βεβαιότητα από αναφορές ανοιχτού κώδικα.

Η Ρωσία εκτοξεύει 20.000 βολές πυροβολικού ημερησίως, εκτίμησε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, ενώ η Ουκρανία εκτοξεύει από 4.000 έως 7.000 βολές καθημερινά.

Οι Ουκρανοί καίνε γρήγορα τα αποθέματά τους από βλήματα πυροβολικού και άλλα πυρομαχικά , συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας τους, δήλωσαν αξιωματούχοι. https://www.nbcnews.com/politics/national-security/russia-ukraine-war-ammo-rcna56210

Αυτοί οι γύροι μεταφράζονται σε θύματα και από τις δύο πλευρές. Με απλά λόγια, η Ουκρανία υποφέρει τουλάχιστον τετραπλάσιο αριθμό νεκρών και τραυματιών από τη Ρωσία.

Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι είναι πολύ τεμπέληδες και επαναφέρουν στο κοινό την επίσημη γραμμή που τους παρουσιάζουν ο Λευκός Οίκος, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το ίδιο ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Αλλά μια στο τόσο, ένας ρεπόρτερ σκοντάφτει στην αλήθεια. Η Maria Senovilla, η οποία γράφει για το ισπανικό περιοδικό Atalayer, διέπραξε μια δημοσιογραφική πράξη:

Τι συμβαίνει στη μάχη του Μπαχμούτ; Η είδηση ​​που λαμβάνουμε είναι ο θάνατος πολλών ανθρώπων.

Ναι, πρέπει να κοιτάξουμε προς το Ντονμπάς γιατί το Μπαχμούτ είναι ακριβώς το πιο μαύρο σημείο του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτή την εβδομάδα, τόσο το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το οποίο είναι ένα διάσημο αμερικανικό think tank, όσο και άλλα διεθνή thin tanks, συμφώνησαν ότι έως και 400 Ουκρανοί στρατιώτες την ημέρα σκοτώνονται και τραυματίζονται στο Bakhmut.

Και πέρα ​​από τον αριθμό, που είναι απλώς ένας αριθμός, μπόρεσα να μιλήσω τις τελευταίες ημέρες με διαφορετικές στρατιωτικές πηγές, αξιωματούχους και μαχητές που ήταν εκεί, και αυτό που λένε κάνει τα μαλλιά μου να σηκώνονται. Η πόλη είναι προς το παρόν υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σταθμεύσει το πυροβολικό τους αρκετά κοντά για να πυροβολήσουν εκεί, αλλά αρκετά μακριά για να μην εκθέσουν πολύ τα στρατεύματά τους. Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός, καθώς πρέπει να υπερασπιστεί το έδαφος, έχει πολύ πεζικό, ελαφρές μονάδες, παραστρατιωτικές μονάδες που μπορούν να κάνουν λίγα κατά των βομβών. Αυτό το μέτωπο μάχης έχει γίνει σήμερα μια πραγματική ανθρώπινη μηχανή κοπής κρέατος. Έτσι ωμά μπορώ να το πω.

Αυτή την στιγμή είναι ένα από τα πιο, αν όχι το πιο ανησυχητικό σημείο για τις ένοπλες δυνάμεις του Ζελένσκι. Οι ακροατές μας πιθανότατα αναρωτιούνται ποια είναι η σημασία του Bakhmut να αναλάβει μια τέτοια δέσμευση να υπερασπιστεί τη θέση με ένα τόσο υψηλό κόστος ζωής. Το Bakhmut δεν είναι μια εμβληματική πόλη όπως ήταν το Severodonetsk, όπου έλαβε χώρα επίσης μια από τις μεγάλες μάχες αυτού του πολέμου. Το Bakhmut δεν είναι αυτό το είδος της εμβληματικής πόλης. Ωστόσο, είναι ένας κόμβος επικοινωνιών που είναι το κλειδί για τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στην επαρχία του Ντόνετσκ, και είναι επίσης το απόθεμα που περιέχει την προέλαση των στρατευμάτων του Κρεμλίνου προς το Σλόβιανσκ και το Κραματόρσκ. Εάν ο ρωσικός στρατός καταλάμβανε αυτές τις δύο πόλεις, θα αποκτούσε σχεδόν απόλυτο έλεγχο της επαρχίας του Ντονέτσκ και, επομένως, ολόκληρου του Ντονμπάς, κάτι που ο Πούτιν θα μπορούσε ήδη να πουλήσει ως μεγάλη νίκη.

https://atalayar.com/index.php/en/content/maria-senovilla-bakhmut-blackest-point-ukrainian-war-400-ukrainian-soldiers-day-are-being

Καταλαβαίνω γιατί οι πολιτικοί λένε ψέματα για μια αποτυχημένη πολιτική. Αλλά είναι ασυγχώρητο για τους επαγγελματίες πληροφοριών να επιτρέπουν αυτό το ψέμα. Το καλύτερο αντίδοτο είναι η πραγματολογική, αντικειμενική ανάλυση. Ειδικά ανάλυση που βασίζεται σε πολλαπλές πηγές. Οι πολιτικοί χρειάζονται έναν Ολλανδό θείο που θα τους πει άβολες αλήθειες. Αυτό δεν συμβαίνει. Μια από αυτές τις μέρες η πραγματικότητα της σφαγής που υποφέρει η Ουκρανία θα γίνει αδύνατο να συγκαλυφθεί και το θέατρο Kabuki της αναζήτησης αποδιοπομπαίου τράγου θα ξεκινήσει στην Ουάσιγκτον. Μάντεψε! Θα ονομαστεί αποτυχία πληροφοριών. Οι πολιτικοί θα είναι ξέφρενοι για να αποφύγουν κάθε ευθύνη για την καταστροφή της «απώλειας της Ουκρανίας» και η κοινότητα των πληροφοριών θα είναι ο ένοχος. Σε αυτή την περίπτωση, η κοινότητα των πληροφοριών θα έχει κερδίσει την ενοχή της. Είναι δειλοί που αρνούνται να σταθούν όρθιοι και να πουν την αλήθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail