Η Ρωσία κατασκευάζει το πρώτο πυροσβεστικό θηρίο Beriev-200ChS για την Αλγερία

Таганрог, декабрь 2022 года (с) aviaforum.ru
Όπως αναφέρθηκε, στα τέλη Δεκεμβρίου 2022 η United Aircraft Corporation της Ρωσίας κατασκεύασε το πρώτο αμφίβιο αεροσκάφος Be-200ChS (Be-200ES) που προορίζεται για την Αλγερία. Φαίνεται ότι οι πτητικές δοκιμές αυτού του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Η σύμβαση για την κατασκευή τεσσάρων αεροσκαφών Be-200ES συνήφθη υπέρ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αλγερίας το 2021. Τον Αύγουστο του 2021, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αλγερίας ανακοίνωσε επίσημα πως είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με κατασκευαστές πυροσβεστικών αεροσκαφών και επέλεξε το ρωσικό Be-200, κατόπιν εντολής του προέδρου της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune.

Η σύμβαση με την Αλγερία ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη πραγματοποιήσιμη σύμβαση εξαγωγής για το Be-200, με εξαίρεση τη μεταφορά ενός αεροσκάφους το 2007 στο Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης του Αζερμπαϊτζάν. Τον Ιούνιο του 2017, υπογράφηκε επίσης σύμβαση για την προμήθεια δύο Be-200 (με δυνατότητα επιλογής για άλλα δύο) με την Leader Energy Aircraft Manufacturing Co. Ltd, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2018, αλλά τελικά αυτή η σύμβαση δεν εκπληρώθηκε ποτέ.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος BERIEV-200 μπορεί να μεταφέρει 13.000 λίτρα σε μια πτήση. Το αεροσκάφος μπορεί να συνδράμει στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών σε ακραίες και πολύπλοκες καιρικές συνθήκες.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αλγερίας ανέφερε σε δήλωση πως «αυτά τα παγκοσμίου φήμης αεροσκάφη βομβαρδισμού νερού BE-200 έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους κατά τη χρήση τους στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα πολλές χώρες του κόσμου και θα παράσχουν ισχυρή υποστήριξη στην τις προσπάθειες της χώρας να καταπολεμήσει και να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές αποτελεσματικά και γρήγορα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail