Γιατί ο Μπάιντεν δεν έκαψε αυτά τα απόρρητα έγγραφα;

pixabay / Dwinslow3
Τη Δευτέρα το CBS δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ σχετικά με απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν σε ένα πρώην γραφείο του προέδρου Μπάιντεν. Είμαι περίεργος γιατί βγήκε η ιστορία και ιδίως γιατί βγήκε τώρα.

Moon of Alabama / Παρουσίαση Freepen.gr

Αμερικανός δικηγόρος που εξετάζει έγγραφα χαρακτηρισμένα ως διαβαθμισμένα  από την αντιπροεδρία του Τζο Μπάιντεν που βρέθηκαν στη δεξαμενή σκέψης Μπάιντεν

Ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ ανέθεσε στον εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Σικάγο να εξετάσει έγγραφα με σήμανση ως διαβαθμισμένα που βρέθηκαν στο Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement στην Ουάσιγκτον, δήλωσαν στο CBS News δύο πηγές με γνώση της έρευνας. Τα περίπου 10 έγγραφα προέρχονται από το αντιπροεδρικό γραφείο του προέδρου Μπάιντεν στο κέντρο, ανέφεραν οι πηγές. Το CBS News έμαθε πως το FBI εμπλέκεται επίσης στην έρευνα του εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Το υλικό αναγνωρίστηκε από προσωπικούς δικηγόρους του κ. Μπάιντεν στις 2 Νοεμβρίου, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, επιβεβαίωσε ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Ρίτσαρντ Σάουμπερ. Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν όταν οι προσωπικοί δικηγόροι του κ. Μπάιντεν «συσκευάζανε αρχεία που βρίσκονταν σε μια κλειδωμένη ντουλάπα για να προετοιμαστούν να εκκενώσουν τον χώρο του γραφείου στο Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement στην Ουάσιγκτον», είπε η Σάουμπερ σε δήλωση στο CBS News.

Η ιστορία κρατήθηκε στα κρυφά για περισσότερο από δύο μήνες. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν, που φέρεται να βρήκαν τα έγγραφα, ενημέρωσαν το Εθνικό Αρχείο που τα πήρε στην κατοχή του την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος διόρισε δικηγόρο στις ΗΠΑ και ενέπλεξε το FBI.

Έτσι τουλάχιστον λέγεται η ιστορία.

Αλλά είμαι περίεργος να μάθω πόσα μπρος-πίσω υπήρξε μεταξύ των δικηγόρων του Μπάιντεν και του Λευκού Οίκου μετά το εύρημα. Το ότι οι δικηγόροι δεν ρώτησαν τον Μπάιντεν ή τους χειριστές του πώς να προχωρήσουν με τα έγγραφα προτού ενημερώσουν το Εθνικό Αρχείο μπορεί να αποκλειστεί. Το υποτιθέμενο εύρημα ήταν εύκολο να κρυφτεί. Το Εθνικό Αρχείο λέγεται πως δε γνώριζε τίποτα για τα έγγραφα. Οι δικηγόροι δεσμεύονταν από το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη τους που θα τους απαγόρευε να μιλήσουν για το θέμα.

Με την ενημέρωση του Εθνικού Αρχείου, στο οποίο ενεπλάκησαν στη συνέχεια και άλλοι, κατέστη αναπόφευκτο ότι κάποιος θα ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης σχετικά.

Γιατί λοιπόν δεν κάηκαν αυτά τα έγγραφα; Γιατί να μην αποφύγετε το σκάνδαλο που έχει πλέον ενισχυθεί από μια δεύτερη ανακάλυψη τέτοιων εγγράφων , αυτή τη φορά σε ένα γκαράζ στο σπίτι του Μπάιντεν στο Wilmington; Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις;

Ο Μπάιντεν δεν είναι έντιμος άνθρωπος όταν πρόκειται για πολιτικά ζητήματα. Δεν είναι ξένος στο να συγκαλύπτει πράγματα.

Η απόφαση να αποκαλυφθεί αυτό, να μην το συγκαλύψουμε, είναι μέχρι στιγμής ανεξήγητη. Το όλο θέμα μπορεί μόνο να βλάψει τον Μπάιντεν. Επίσης, απενεργοποιεί τους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιούν την απόκρυψη απόρρητων εγγράφων από τον Τραμπ ως όπλο εναντίον του.

Ήταν το πολύ ιδιαίτερο περιεχόμενο των απόρρητων εγγράφων που έκανε αυτή την κίνηση απαραίτητη; Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε ακόμα; Κάτι που οδήγησε στο συμπέρασμα πως η σημερινή περιορισμένη αποκάλυψη κάποιων βρώμικων λευκών ειδών είναι καλύτερο από το να έρθει σε γνώση του κοινού ένα πραγματικό σκάνδαλο.

Το όλο πράγμα είναι μπερδεμένο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail