Οι αέναοι πόλεμοι των ΗΠΑ: Πριν από 32 χρόνια, ο «Πρώτος Πόλεμος» της Αμερικής ενάντια στο Ιράκ

Ο Πόλεμος στο Ιράκ ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, στις 20 Μαρτίου 2003. (ώρα Βαγδάτης)

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εισβολή στο Ιράκ ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου 2003 με το πρόσχημα ότι το Ιράκ διέθετε Όπλα Μαζικής Καταστροφής (WMD).

Prof Michel Chossudovsky - globalresearch.ca / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Πόλεμος του Κόλπου του 1991 στο Ιράκ ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου 1991. Αυτό έγινε πριν από 32 χρόνια. 

Ωστόσο, αφού συμφωνήθηκε και υπογράφηκε η εκεχειρία της 28ης Φεβρουαρίου – μετά τη σφαγή στην Οδό της Βασόρας των αποσυρόμενων στρατιωτών και των αμάχων που τράπηκαν σε φυγή στις 26/27 Φεβρουαρίου –

η 24η Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού των ΗΠΑ έσφαξε χιλιάδες στις 2 Μαρτίου 1991.

Τριάντα δύο χρόνια πριν. Ο λεγόμενος «Πόλεμος του Κόλπου» (Iraq War I) ξεκίνησε κατά του Ιράκ στις 17 Ιανουαρίου 1991.

Σε σχέση με την κρίση της Ουκρανίας, εκτεταμένα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν διαπραχθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ υπό το λάβαρο των «ειρηνευτικών επιχειρήσεων». 

Στις 16 Ιανουαρίου 1991 ο Πρόεδρος George H. Walker Bush ανακοίνωσε την έναρξη της λεγόμενης «Επιχείρησης Desert Storm», η οποία απεικονίστηκε ως «μια ειρηνευτική επιχείρηση» υποτίθεται «για την εκδίωξη των κατοχικών ιρακινών δυνάμεων από το Κουβέιτ».  

Εκεί για 60 μίλια, κάθε όχημα καταστράφηκε ή βομβαρδίστηκε, κάθε παρμπρίζ είναι θρυμματισμένο, κάθε τανκ έχει καεί, κάθε φορτηγό είναι γεμάτο με θραύσματα οβίδων. Δεν είναι γνωστοί ή πιθανοί επιζώντες. Οι καμπίνες των φορτηγών βομβαρδίστηκαν τόσο πολύ που σπρώχτηκαν στο έδαφος και είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αν περιέχουν οδηγούς ή όχι. Τα παρμπρίζ έλιωσαν και τεράστιες δεξαμενές μετατράπηκαν σε σκάγια.

Αυτά τα εκτεταμένα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ήταν η αρχή  ενός μακροχρόνιου και ατέρμονου πολέμου εναντίον του λαού του Ιράκ. 

Οι ιστορικοί αναφέρονται συχνά στον εκατονταετή πόλεμο μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας που στην πραγματικότητα διήρκεσε περισσότερα από εκατό χρόνια. (1337-1453).

Αναφέρονται επίσης στην ερήμωση και την καταστροφή που κρύβεται πίσω από τον Τριακονταετή Πόλεμο (1618-1648) που οδήγησε στη Συνθήκη Ειρήνης της Βεστφαλίας το 1648.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Οι Τριάντα Δύο Χρόνων Πόλεμοι κατά του Ιράκ ξεκίνησαν στις 17 Ιανουαρίου 1991. Ονομάστηκε «Ο πόλεμος του Κόλπου». Προαναγγέλθηκε ως ανθρωπιστική παρέμβαση. Καθιερώθηκε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Η Βόρεια Δημοκρατία του Κουρδιστάν απέκτησε ντε φάκτο «αυτονομία», έγινε ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πληρεξούσιο κράτος.

Ήταν η επίθεση αυτού που θα έπρεπε να προσδιορίζεται από τους ιστορικούς ως:

Ο 32 χρόνια εγκληματικός πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του λαού του Ιράκ. (1991- )

Ανασκοπώντας την ιστορία της αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράκ, μπορούμε να διακρίνουμε τρία διακριτά στάδια:

Πόλεμος του Ιράκ Ι (Ιανουάριος 1991),

Πόλεμος του Ιράκ ΙΙ (Μάρτιος 2003) και

Πόλεμος Ιράκ ΙΙΙ (Αύγουστος 2014-), κατά τη διάρκεια πολλών προεδριών των ΗΠΑ, οι οποίες χαρακτηρίζονται από εκτεταμένα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας:

  • Ιράκ Πόλεμος Ι: Ο Πόλεμος του Κόλπου (Ιανουάριος 1991 που ξεκίνησε υπό τον Τζορτζ HW Μπους), επικαλούμενος την στρατιωτική κατοχή του Κουβέιτ από το Ιράκ.
  • Ιράκ Πόλεμος II: Ο πόλεμος στο Ιράκ (Μάρτιος 2003 υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους), επικαλούμενος τα «Όπλα Μαζικής Καταστροφής» του Σαντάμ
  • Πόλεμος Ιράκ ΙΙΙ: Ο πόλεμος του Αυγούστου 2014 κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα, που αποτελείται από μια τεράστια προσπάθεια βομβαρδισμού (carpet bombing), η οποία περιεγράφη από τα μέσα ενημέρωσης ως μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Αυτοί οι τρεις λεγόμενοι πόλεμοι ήταν μέρος ενός Τριακονταετούς Πολέμου που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Είναι ένας πόλεμος που δεν τελειώνει ποτέ.

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2001.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν το 1979 με τον χαρακτηρισμό του Σοβιετικού-Αφγανικού Πολέμου, ο οποίος βασίστηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στους Μουτζαχεντίν της Αλ Κάιντα που αναφέρονται από τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν ως «Μαχητές της Ελευθερίας».

Ο Πρόεδρος Ρίγκαν συναντά τους ηγέτες των Μουτζαχεντίν του Αφγανιστάν στον Λευκό Οίκο (δεκαετία 1980)

Ας μην έχουμε αυταπάτες: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα και τις συνδεδεμένες οργανώσεις της για σχεδόν μισό αιώνα από την ακμή του σοβιετικού πολέμου στο Αφγανιστάν. 

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με το Αφγανιστάν για πάνω από σαράντα χρόνια.

Αναλογιζόμενος τον Τζο Μπάιντεν. Υποστηρικτής των Πολέμων που δεν τελειώνουν ποτέ

Το 2003, ο Τζο Μπάιντεν ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενέκρινε σθεναρά την απόφαση της κυβέρνησης Μπους να εισβάλει στο Ιράκ το 2003 με το σκεπτικό πως ο Σαντάμ Χουσεΐν «είχε όπλα μαζικής καταστροφής».

«Ο αμερικανικός λαός εξαπατήθηκε σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί ξανά από τον Τζο Μπάιντεν.


Ο επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ 
Scott Ritter σε δήλωση του Ιουλίου 2002  είπε:

"Ο γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν διεξάγει μια ψευδή ακρόαση. Είναι σαφές ότι ο Μπάιντεν και το μεγαλύτερο μέρος της ηγεσίας του Κογκρέσου έχουν προκαθορίσει ένα συμπέρασμα που επιδιώκει να απομακρύνει τον Σαντάμ Χουσεΐν από την εξουσία ανεξάρτητα από τα γεγονότα, και χρησιμοποιούν αυτές τις ακροάσεις για να παρέχουν πολιτική κάλυψη για μια μαζική στρατιωτική επίθεση στο Ιράκ. Αυτές οι ακροάσεις δεν έχουν να κάνουν με μια αντικειμενική αναζήτηση της αλήθειας, αλλά μάλλον επιδιώκουν να παρατάξουν ομοϊδεάτες μάρτυρες που θα στηρίξουν αυτό το προκαθορισμένο αποτέλεσμα…. Αυτή δεν είναι η αμερικανική δημοκρατία στην πράξη, είναι η αποτυχία της αμερικανικής δημοκρατίας.

Χωρίς την υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν για την αφήγηση των ΟΜΚ [όπλα μαζικής καταστροφής], οι Δημοκρατικοί θα είχαν υποστηρίξει την εισβολή στο Ιράκ;

Δείτε το παραπάνω βίντεο.

Η «Επιχείρηση Resolve» του Ομπάμα εναντίον του ISIL-ISIS-Daesh (Αύγουστος 2014)

Πρέπει να αναφέρω ότι κατά τη θητεία του ως Αντιπρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε σταθερά το carpet bombing στο Ιράκ που διέταξε ο Πρόεδρος Ομπάμα, ξεκινώντας τον Αύγουστο του 2014 στο πλαίσιο μιας «ψεύτικης» αντιτρομοκρατικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL). -ISIS-Daesh).

Στις 7 Αυγούστου 2014: «Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξουσιοδοτεί τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές για την προστασία των διπλωματών των ΗΠΑ και την παροχή βοήθειας στις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις».

Τι ανοησίες. Γιατί αυτή η αντιτρομοκρατική επιχείρηση είναι «ψεύτικη»; Το ISIL-ISIS-Daesh είναι μια θυγατρική της Αλ Κάιντα, δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η επιχείρηση στράφηκε εναντίον Ιρακινών και Σύριων αμάχων. Είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη καταστροφή της μη στρατιωτικής υποδομής και των δύο χωρών. Το ISIS ήταν το πρόσχημα που ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Και το Σεπτέμβριο του 2014, ο Ομπάμα ανακοίνωσε τον σχηματισμό «συνασπισμού κατά του ISIS» με τη συμμετοχή κρατών μελών του ΝΑΤΟ καθώς και συμμάχων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν κ.λπ.).

Η εισβολή των ταξιαρχιών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) από τη Συρία στο Ιράκ, ξεκινώντας τον Ιούνιο του 2014, ήταν μέρος μιας προσεκτικά σχεδιασμένης στρατιωτικής επιχείρησης πληροφοριών που υποστηρίχθηκε κρυφά από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ.

Η εντολή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν μια μυθοπλασία.

Το Ισλαμικό Κράτος προστατεύονταν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Αν ήθελαν να εξαλείψουν τις ταξιαρχίες του Ισλαμικού Κράτους, θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν σαρωτικά τις αυτοκινητοπομπές τους με φορτηγά Toyota όταν διέσχισαν την έρημο από τη Συρία στο Ιράκ τον Ιούνιο.

Η συροαραβική έρημος είναι ανοιχτό έδαφος (βλ. χάρτη παρακάτω). Με μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας (F15, F22 Raptor, CF-18) θα ήταν -από στρατιωτική άποψη- μια ταχεία και πρόσφορη χειρουργική επέμβαση.

Η επιχείρηση carpet bombing της κυβέρνησης Ομπάμα κατά του Ιράκ και της Συρίας με τίτλο Operation Resolve πραγματοποιήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια. Από πολλές απόψεις, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Μακρύς Πόλεμος της Αμερικής

Κατά την περίοδο που περιγράφεται από τους ιστορικούς ως «Η Μεταπολεμική Εποχή» που εκτείνεται από το 1945 έως σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει το απόλυτο έγκλημα πολέμου, μια στρατιωτική περιπέτεια, «έναν μακρύ πόλεμο», που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν εμπλακεί σε αμέτρητους πολέμους, στρατιωτικά πραξικοπήματα, «έγχρωμες επαναστάσεις», λεγόμενους «εμφύλιους πολέμους», «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις κ.λπ. Μεταξύ των σημαντικότερων επιχειρήσεων είναι ο πόλεμος της Κορέας (1950-53), η σφαγή των κομμουνιστών στην Ινδονησία (1963), ο πόλεμος του Βιετνάμ (1965- 1975), οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι στο Αφγανιστάν (1979- ), στο Ιράκ (1991- ), στη Συρία (2011- ), στη Λιβύη (2011- ), στην Υεμένη (2016- ), πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ: Γουατεμάλα, Κονγκό, Αίγυπτος, Σαλβαδόρ, Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή… Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Ο παγκόσμιος στρατιωτικός σχεδιασμός του Πενταγώνου είναι ένα σχέδιο παγκόσμιας κατάκτησης. Η στρατιωτική ανάπτυξη δυνάμεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ συμβαίνει σε πολλές περιοχές του κόσμου ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα εκατομμύρια θανάτους αμάχων και αμέτρητες φρικαλεότητες.

Είναι μια ατελείωτη «λεωφόρος θανάτου».

Το Μάιο του 2012, το Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου της Κουάλα Λουμπούρ εξέδωσε μια ιστορική απόφαση κατά των George W. Bush, Dick Cheney, Tony Blair και άλλων: 

Μετά από ώρες συζήτησης, το δικαστήριο, στην ετυμηγορία που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Tan Sri Dato Lamin bin Haji Mohd Yunus Lamin, διαπίστωσε πως η εισαγγελία είχε αποδείξει πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι τα κατηγορούμενα πρόσωπα, ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους και οι συνεργάτες του συμμετείχαν σε ένα δίκτυο οδηγιών, υπομνημάτων, οδηγιών, νομικών συμβουλών και δράσεων που καθιέρωσαν ένα κοινό σχέδιο και σκοπό, κοινή επιχείρηση ή/και συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλημάτων βασανιστηρίων και εγκλημάτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων και χωρίς περιορισμό κοινό σχέδιο και σκοπό για τη διάπραξη των ακόλουθων εγκλημάτων σε σχέση με τον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» και τους πολέμους που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και άλλοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ:

(α) Βασανιστήρια· (β) Δημιουργία, εξουσιοδότηση και εφαρμογή καθεστώτος σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης. (γ) Παραβίαση του Εθιμικού Διεθνούς Δικαίου. (δ) Παραβίαση της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων του 1984. (ε) Παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης III και IV του 1949. (στ) Παραβίαση του κοινού άρθρου 3 της Σύμβασης της Γενεύης του 1949. (ζ) Παραβίαση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η εισαγγελία έχει αποδείξει πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία πως οι Κατηγορούμενοι ευθύνονται ατομικά και από κοινού για όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν για την επιδίωξη του κοινού σχεδίου και σκοπού τους σύμφωνα με αρχές που θεσπίζονται από το άρθρο 6 του Χάρτη του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου (Νυρεμβέργη Charter), το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ηγέτες, διοργανωτές, υποκινητές και συνεργοί που συμμετέχουν στη διαμόρφωση ή εκτέλεση κοινού σχεδίου ή συνωμοσίας για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου είναι υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε άτομο κατά την εκτέλεση αυτού του σχεδίου».

Βίντεο: Παρουσίαση του Michel Chossudovsky, Κουάλα Λουμπούρ, Μάρτιος 2015

Έναρξη στις 8:30”


Michel Chossudovsky
 , 17 Ιανουαρίου 2021.

Από το 2005 έως το 2016, υπό το τιμόνι του Tun Dr. Mahathir Mohamad , πρώην Πρωθυπουργού της Μαλαισίας, υπηρέτησα ως μέλος της Επιτροπής Εγκλημάτων Πολέμου της Κουάλα Λουμπούρ (KLWCC) που συντόνιζε τη δίωξη και ηγήθηκε των κατηγοριών κατά: 

Bush, Cheney, Blair et al (Μάιος 2012) (βλ. αναφορά παραπάνω)

Πρώην στρατηγός του ισραηλινού στρατού Amos Yaron και το κράτος του Ισραήλ (Νοέμβριος 2013):  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία που προέκυψαν από τη σφαγή Παλαιστινίων στους προσφυγικούς καταυλισμούς Sabra και Shatila της Βηρυτού το 1982.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail