Το Κίεβο αποθηκεύει πολύτιμα δυτικά όπλα σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής – Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Στις 23 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός στρατός αναπτύσσει στρατιωτικό εξοπλισμό στο έδαφος των πυρηνικών σταθμών του. Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων που προμηθεύονται από τους δυτικούς εταίρους του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένου του HIMARS MLRS κ.λπ.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, «πολλά βαγόνια με θανατηφόρο φορτίο» παραδόθηκαν στον πυρηνικό σταθμό Rivne, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Varash στη δυτική Ουκρανία.

 «Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών λαμβάνει αξιόπιστα στοιχεία πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποθηκεύουν όπλα και πυρομαχικά που παρέχονται από τη Δύση στα εδάφη των πυρηνικών σταθμών. Περιλαμβάνουν τους πιο ακριβούς και σπάνιους πυραύλους σε συγκροτήματα HIMARS MLRS και ξένα συστήματα αεράμυνας, καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος», υποστήριξε.

Ο λόγος για τον οποίο ο ουκρανικός στρατός κρύβει πολύτιμα όπλα στο NPP είναι ξεκάθαρος. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν χτυπούν πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο Ναρίσκιν προειδοποίησε επίσης πως σε περίπτωση οποιουδήποτε περιστατικού, για παράδειγμα, εάν η διαβόητη ουκρανική αεράμυνα καταστρέψει κατά λάθος ένα πυρηνικό σταθμό και ο στρατιωτικός εξοπλισμός εκραγεί, ούτως ή άλλως, η Μόσχα θα είναι η πρώτη που θα κατηγορηθεί για την καταστροφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail