Το Κρεμλίνο αποκλείει οποιαδήποτε συνομιλία μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν


Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι έπαψε να είναι πιθανός συνομιλητής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εδώ και πολύ καιρό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη σχολιάζοντας ένα σχόλιο του Ουκρανού ηγέτη που είπε ότι «δεν ενδιαφέρεται» να συναντηθεί με τον Πούτιν για ειρηνευτικές συνομιλίες, μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

«Γνωρίζουμε ποιες υποσχέσεις έδωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και δεν είναι δύσκολο να τις θυμηθούμε ή να ανανεώσουμε τη μνήμη εκείνων των ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν στην Ουκρανία: δεν έλυσε ποτέ το πρόβλημα του Ντονμπάς, αρνήθηκε τις Συμφωνίες του Μινσκ, επιπλέον, αποδείχθηκε πως δε σχεδίαζε ποτέ να τις εφαρμόσει, καθώς προετοιμαζόταν για πόλεμο», είπε ο Πεσκόφ. «Γι’ αυτό, ας το πούμε έτσι, ο ίδιος έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πιθανός συνομιλητής για τον Πρόεδρο Πούτιν», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ζελένσκι είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News της Μεγάλης Βρετανίας πως «δεν ενδιαφέρεται» για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν, λέγοντας ότι ο Πούτιν έγινε «κανένας» για αυτόν αφού ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Ζελένσκι είχε προηγουμένως διατάξει την απαγόρευση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ είπε αργότερα πως καμία συνομιλία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν είναι δυνατή επί του παρόντος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτές, είτε de facto είτε de jure.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail