Η Ρωσία τροποποιεί τα Pantsir-S1 για να καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους HIMARS

Freepen.gr - Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας Pantsir-S1 έλαβε ένα νέο πρόγραμμα για την αναχαίτιση των αμερικανικών πυραύλων HIMARS.

«Πετυχαίνουμε τους στόχους της προστασίας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, καθώς και των πολιτικών υποδομών. Το καθοριστικό πλεονέκτημα του οχήματος είναι η ικανότητά του να εμπλέκεται σε 360 μοίρες με πολλούς τύπους εναέριων στόχων: αεροσκάφη, ελικόπτερα, εκτοξευτές πυραύλων MLRS, καθώς και UAV», δήλωσε ο διοικητής του εκτοξευτή πυραύλων Pantsir-S1 από τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας την Τετάρτη.

«Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει τόσο όταν είναι σταματημένο όσο και εν κινήσει. Καταρρίψαμε διαφορετικούς τύπους στόχων: τόσο Bayraktar drone όσο και βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U. Το HIMARS είναι ένας υψηλός ιπτάμενος στόχος. Λόγω της υψηλής ταχύτητάς του, είναι απαραίτητο να ανταποκριθεί γρήγορα για να λάβει μια απόφαση. Αυτά τα οχήματα [Pantsir] έχουν αναβαθμιστεί για να εμπλακούν σε αυτόν τον στόχο», είπε ο διοικητής σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δυνατότητες ανίχνευσης του συστήματος Pantsir επιτρέπουν στους χειριστές του να ανιχνεύουν μεγάλα κινούμενα αντικείμενα στον ουρανό, όπως πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους, ελικόπτερα, αεροσκάφη ή πυραύλους που εκτοξεύονται από σοβιετικούς και δυτικούς εκτοξευτές MLRS και πολύ μικρούς στόχους, για παράδειγμα, UAV 30x30 cm, που χρησιμοποιείται συχνά από τον εχθρό για να ανιχνεύσει το έδαφος και να εκτελέσει αποστολές αυτοκτονίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail