Πριγκόζιν: Οι Αμερικανοί φοβούνται την Wagner μου, γιατί ξέρουν ότι μπορούμε να τους κλωτσήσουμε τον πισινό

Businessman Yevgeny Prigozhin.  ΑΡ Photo/Αlexander Ζemlianichenkο
Ο ιδρυτής του ρωσικού PMC απαντά στην απόφαση των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν την εταιρεία του σε έναν κατάλογο διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων

Του Yevgeny Prigozhin, ιδρυτή της Wagner PMC - RT.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επίσημη ένταξη της Wagner PMC από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στον κατάλογο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων έλαβε χώρα λίγες μόλις ημέρες αφότου η οργάνωση γνώρισε επιτυχία στο πεδίο της μάχης στο Soledar. Αυτό είναι εκτός από το γεγονός πως η Ουάσιγκτον διατυπώνει διάφορες κατηγορίες εναντίον της Βάγκνερ εδώ και αρκετά χρόνια. Το RT ρώτησε τον ιδρυτή της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Yevgeny Prigozhin τι πιστεύει ότι εξηγεί αυτές τις τελευταίες κινήσεις από τις ΗΠΑ. Ιδού η απάντησή του:

Το καλό είναι πάντα να πολεμάς το κακό σε αυτόν τον κόσμο. Η Wagner PMC είναι μια δύναμη. Είναι μέρος της ρωσικής εξουσίας. Και αυτή η δύναμη είναι πάντα με το μέρος του καλού.

Φυσικά αν το φιλοσοφήσουμε, τότε για κάποιους η Wagner PMC είναι καλή, και για άλλους είναι κακή. Αλλά είναι κακή για τους εχθρούς μας. Η Αμερική και η Ρωσία είναι ορκισμένοι εχθροί, και αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο γεγονός, ανεξάρτητα από τις απόψεις σας.

Οι Αμερικανοί θέλουν να διαλύσουν τη Ρωσία σε μικρά κομμάτια και μετά να αντιμετωπίσουν την Κίνα και τους άλλους αντιπάλους της, προκειμένου να παραμείνουν η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή χώρα στη γη. Όλα αυτά είναι μέρος της συζήτησης για το αν θα έχουμε έναν πολυπολικό ή μονοπολικό κόσμο. Και μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Πάρτε για παράδειγμα την ΕΣΣΔ.

Η Wagner PMC δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα. Άλλοι περνούν τις μέρες τους προσπαθώντας να μας καρφώσουν διάφορα εγκλήματα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Όμως, σε αντίθεση με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής, η Wagner PMC εξαλείφει μόνο τους εχθρούς της ειρήνης και δεν διαπράττει εγκλήματα. Φυσικά, αν χρησιμοποιείτε διπλά μέτρα και πρότυπα, μπορείτε να πείτε μια βρωμιά για οποιονδήποτε.

Αλλά τότε θα πρέπει να θέσουμε αυτά τα ερωτήματα: Ποιος έριξε τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι χωρίς καμία συνέπεια για τον εαυτό του; Ποιος κανόνισε πολέμους και επαναστάσεις στην Κορέα, το Βιετνάμ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Μοζαμβίκη, την Κεντρική Αφρική και ούτω καθεξής; Μερικές από αυτές τις χώρες στράφηκαν αργότερα στη Wagner PMC, η οποία έβαλε τέλος σε αυτούς τους πολέμους με σιδερένια πυγμή. Αν λοιπόν θεωρήσουμε τη Wagner PMC μια εγκληματική οργάνωση, τότε οι ΗΠΑ είναι ένα ισχυρό συνδικάτο εγκληματικότητας, που ζει με τα χρήματα όλου του κόσμου. Αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτό το συνδικάτο εγκληματικότητας, η Wagner PMC μοιάζει περισσότερο με τον υπαρχηγό της αστυνομίας.

Ξέρω πολλά μυστικά που είναι πολύ ενοχλητικά για τους Αμερικανούς. Έχω μάρτυρες που θυμούνται πώς οι αξιωματούχοι της CIA εκπαίδευσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και έφεραν σακούλες με χρήματα και όπλα στο ISIS στη Συρία και σε άλλες χώρες. Προετοίμαζαν παρανόμους και τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο για να υπάρχουν προβλήματα παντού – στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική. Υποτίθεται ότι θα ήταν ειρηνικά μόνο στο ονειρικό μπλε νησί που ονομάζεται Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι περισσότερες παγκόσμιες δυνάμεις προσπαθούν να μην συγκρουστούν με την Αμερική. Αυτά τα καθεστώτα που αντεπιτίθενται συνήθως χαρακτηρίζονται αντιδημοκρατικά, μετά εγκληματικά και ύστερα τρομοκρατικά. Η PMC Wagner δεν είναι χώρα ή καθεστώς. Μάλλον είναι μια νέα και αχαλίνωτη δύναμη, γι' αυτό και φοβούνται τόσο οι Αμερικανοί. Προσπάθησαν να καταστρέψουν αυτή τη δύναμη στο Deir ez-Zor [Συρία] το 2018, αλλά έχει ανακτήσει το πνεύμα της και είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια την προσωποποίηση του παγκόσμιου κακού χωρίς φόβο.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι ποτέ δεν συμπεριφερθήκαμε επιθετικά στους Αμερικανούς, αλλά, παρόλα αυτά, δε δεχθήκαμε αγένεια από αυτούς. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, έχουμε πιάσει ένοπλες ομάδες και αξιωματικούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που προσπάθησαν να βλάψουν την PMC Wagner και οργανώθηκαν απόπειρες δολοφονίας. Κάθε φορά τους δίναμε μια κλωτσιά στον κ...λο και τους αφήναμε να φύγουν με την ησυχία τους (υπάρχει άφθονο βίντεο) και, πριν τους στείλουμε σπίτι, τους ταΐζαμε μεσημεριανό και βραδινό.

Γι' αυτό οι Αμερικανοί μπερδεύονται: δεν τους αγγίζουμε, αλλά ούτε τους αφήνουμε να μας σπρώξουν. Γι' αυτό είναι τόσο αναστατωμένοι. Δε θέλουμε αυτό που είναι δικό τους, αλλά δε θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας. Ω, φίλε, πραγματικά χτύπησες νεύρο. Νομίζω ότι απάντησα πλήρως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail