Γιατί η Πολωνία μόλις προειδοποίησε τη Γερμανία για την ήττα του Κιέβου και φοβήθηκε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki πέταξε στη Γερμανία λίγες μόλις ημέρες αφότου το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα την απελευθέρωση του Soledar προκειμένου να προειδοποιήσει τους οικοδεσπότες του για την πιθανή επικείμενη ήττα του Κιέβου και το φόβο για το πώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα ακριβή του λόγια ήταν πως «η ήττα της Ουκρανίας μπορεί να γίνει προοίμιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους προηγούμενους ισχυρισμούς των Δυτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την «αναπόφευκτη νίκη» του Κιέβου.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Να γιατί ο Morawiecki απαξίωσε την «επίσημη αφήγηση» του περασμένου έτους για την Ουκρανική σύγκρουση:

----------

* Η απελευθέρωση του Soledar ήταν πραγματικά σημαντική

Τα MSM νωρίτερα υποστήριξαν ότι το Soledar και τα περίχωρά του αμφισβητήθηκαν από τη Ρωσία αποκλειστικά για να επιτύχουν μια επιφανειακή νίκη, καθώς αυτή η περιοχή υποτίθεται πως δεν είναι καθόλου σημαντική, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί αποκαλύφθηκαν ως ψευδείς αφού η απελευθέρωση της πόλης ώθησε τον Πολωνό πρωθυπουργό να φρικάρει.

* Το Κίεβο έχασε πολλούς πόρους για το τίποτα

Τι θα ήταν μια πύρρειος νίκη για το Κίεβο στο Soledar κατέληγε σε μια καταστροφική ήττα λόγω του δυσανάλογου όγκου των πόρων που δαπανήθηκαν για αυτόν τον σκοπό αφού οι πληρεξούσιοι του ΝΑΤΟ έχασαν τελικά πολλούς πόρους για το τίποτα και έτσι προετοιμάστηκαν για περαιτέρω πισωγυρίσματα, εάν η Ρωσία δεν σταματήσει σύντομα.

* 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής δεν ήταν αρκετά για να κερδίσετε

Ο φόβος του Morawiecki μετά την απελευθέρωση του Soledar αποδεικνύει πως η βοήθεια 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε μέχρι στιγμής το Κίεβο δεν είναι αρκετά για το Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να κερδίσει τον πόλεμο αντιπροσώπων τους κατά της Ρωσίας, γι' αυτό και προτρέπει τη Γερμανία να κλιμακώσει αμέσως αυξάνοντας την υποστήριξή της.

* Τα σύγχρονα δυτικά όπλα ενδέχεται να αποτρέψουν την απώλεια του Κιέβου

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Πολωνία και άλλες δυτικές χώρες θέλουν να στείλουν ένα σωρό νέα όπλα, όπως σύγχρονα τανκς στο Κίεβο σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι από την απελπισία τους να αποτρέψουν την απώλεια του πληρεξούσιου τους, αφού η στρατιωτική-στρατηγική δυναμική άλλαξε δραστικά μετά την απελευθέρωση του Soledar στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

* Η Γερμανία μπορεί να ανακουφίσει τις στρατιωτικοβιομηχανικές πιέσεις

Η Φινλανδία και η Πολωνία δεν μπορούν να στείλουν τα σύγχρονα γερμανικά τανκ τους στο Κίεβο χωρίς την άδεια του Βερολίνου, γι' αυτό και ο Morawiecki αναζητά με αγωνία την έγκρισή του, καθώς αυτό θα μπορούσε να ανακουφίσει ορισμένες από τις στρατιωτικοβιομηχανικές πιέσεις της Δύσης που πρόσφατα επέστησαν την προσοχή οι New York Times και ο Υπουργός Ναυτικών του Μπάιντεν.

----------

Έχοντας εξηγήσει τα κίνητρά του, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν τα λόγια του:

* Η «Επίσημη αφήγηση» θα συνεχίσει να αλλάζει

Προφανώς, η «επίσημη αφήγηση» για τη σύγκρουση θα συνεχίσει να αλλάζει αφού ο Morawiecki –η χώρα του οποίου είναι ο κορυφαίος περιφερειακός προστάτης του Κιέβου– προειδοποίησε σοβαρά για την πιθανή ήττα των πληρεξούσιων του ΝΑΤΟ, με το πιο πιθανό τα MSM να παπαγαλίσουν σύντομα τη δραματική του τρομοκρατία.

* Αν και οι μέσοι Δυτικοί μπορεί να μην το αγοράσουν ακόμα

Ο σκεπτικισμός της «επίσημης αφήγησης» έχει εκτοξευθεί στο Golden Billion τον περασμένο χρόνο, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι οι μέσοι άνθρωποι σε αυτό το de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου θα αγοράσουν την παπαγαλία των MSM στον ισχυρισμό του Morawiecki πως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να είναι προ των πυλών αν χάσει το Κίεβο.

* Το Fearmongering του Morawiecki μπορεί να αποτύχει

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στις μεγάλες δυτικές χώρες μπορεί με κάποιο τρόπο να εμποδίσουν τις προσπάθειες των κυβερνήσεών τους να συμμορφωθούν με την απαίτηση του Morawiecki να «κλιμακωθούν προκειμένου να αποκλιμακωθούν και έτσι να αποτραπεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» ή/και να εκμεταλλευτούν την τρομοκρατία του για να ασκήσουν μια λαϊκιστική ώθηση για αναζωογόνηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

* Υπεύθυνες Deep State Voices θα μπορούσαν να μιλήσουν

Αυτά τα υπεύθυνα μέλη των μόνιμων στρατιωτικών, μυστικών υπηρεσιών και διπλωματικών γραφειοκρατιών της χώρας τους («βαθύ κράτος») θα μπορούσαν επίσης να μιλήσουν ως απάντηση στην τρομοκρατία του Morawiecki υπενθυμίζοντας στις κυβερνήσεις τους την στρατιωτική-βιομηχανική κρίση της Δύσης, όπως έκανε ο αρχηγός του ναυτικού του Μπάιντεν.

* Μια έντονη συζήτηση μπορεί σύντομα να γίνει στο Golden Billion

Σε περίπτωση που οι δυνάμεις του «βαθέος κράτους» ή/και της αντιπολίτευσης στα μεγάλα δυτικά κράτη κατορθώσουν να ευαισθητοποιήσουν στο μέγιστο τις ανησυχίες τους σχετικά με την «κλιμάκωση προς αποκλιμάκωση», ιδιαίτερα σε σχέση με την αναμφισβήτητη στρατιωτική-βιομηχανική κρίση τους, τότε μια έντονη συζήτηση μπορεί σύντομα να εμπλακεί σε αυτό το θέμα.

----------

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα δέκα σημεία, να γιατί είναι σαφές ότι η σύγκρουση βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση:

* Η περικύκλωση του Artyomovsk θα μπορούσε να τερματίσει τη μάχη για το Donbass

Το Artyomovsk / Bakhmut πρόκειται να περικυκλωθεί μετά την απελευθέρωση του Soledar και των γύρω πόλεων, μετά την οποία η πιθανή κατάληψη αυτού του περιφερειακού φρουρίου από τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ταχέως κινούμενη ακολουθία γεγονότων που κορυφώνεται με τη νίκη της Μόσχας στη Μάχη για το Donbass.

* Τα σύγχρονα δυτικά όπλα ενδέχεται να παγώσουν τη γραμμή ελέγχου

Υπό την προϋπόθεση πως αποστέλλονται μαζικά σε βάση έκτακτης ανάγκης στο άμεσο μέλλον, τότε τα σύγχρονα δυτικά όπλα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το Κίεβο να παγώσει τη Γραμμή Ελέγχου (LOC) όπου κι αν είναι μέχρι εκείνη την στιγμή, ανεξάρτητα από το αν οι πληρεξούσιοί τους χάσουν το Artymovsk/Bakhmut πριν από τότε ή όχι.

* Μόνο «Μισθοφόροι» μπορούν να βοηθήσουν το Κίεβο να διατηρήσει το Donbass σε αυτό το σημείο

Δεν είναι δυνατό για τις δυνάμεις του Κιέβου να εκπαιδεύονται εγκαίρως να χειρίζονται σύγχρονα δυτικά όπλα, όπως γερμανικά τανκς, ώστε να κάνουν τη διαφορά στη μάχη για το Ντονμπάς, δεδομένου του πόσο γρήγορα εξελίσσονται όλα αυτή την στιγμή, πράγμα που σημαίνει πως μόνο «μισθοφόροι» μπορούν να τα χειριστούν και έτσι να σταθούν μια ευκαιρία να σταματήσει τη Ρωσία.

* Το «Mission Creep» του ΝΑΤΟ είναι πιο σοβαρό από ποτέ

Με βάση την παραπάνω στρατιωτική-στρατηγική παρατήρηση, η «αποστολή ερπυσμού» του ΝΑΤΟ βρίσκεται τώρα στο σημείο όπου το μπλοκ πρέπει να αποφασίσει εάν θα στείλει τους στρατιώτες του στην Ουκρανία υπό την κάλυψη «μισθοφόρων» για να χειριστούν αυτά τα όπλα ή αν θα αναγνωρίσει την επικείμενη ήττα του Κιέβου στο Ντονμπάς.

* Η απώλεια του Ντονμπάς από το Κίεβο θα οδηγούσε στην ήττα της Δύσης

Η Δύση θα ηττηθεί στον πόλεμο αντιπροσώπων της στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, εάν το Κίεβο χάσει το Ντονμπάς, καθώς η πλήρης απελευθέρωση αυτής της περιοχής θα προανήγγειλε τη νίκη της Μόσχας σε αυτήν τη σύγκρουση, επομένως να γιατί αυτό το μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου πρέπει είτε να ενισχύσει τις προσπάθειές του από απελπισία είτε ρεαλιστικά να συμβιβαστεί με αυτό το τετελεσμένο γεγονός.

----------

Εκτός από αυτό που απαιτεί ο Morawiecki, εδώ είναι πέντε άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη δυναμική:

* Το Κίεβο και/ή η Ρωσία ανοίγουν νέα μέτωπα

Το Κίεβο θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στο Zaporozhye ή/και η Ρωσία μπορεί να επαναλάβει την πρώτη φάση της ειδικής επιχείρησης εισερχόμενη ξανά στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία, αλλά και τα δύο ενέχουν μεγάλους κινδύνους, αν και το πρώτο θα ήταν από απελπισία να κρατήσει το Donbass ενώ το δεύτερο θα ήταν μια εκτροπή για να βοηθήσει στην απελευθέρωσή του.  

* Η Πολωνία «Μονομερώς» & Ανοικτά Εισέρχεται στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η Πολωνία μπορεί – είτε με την ψευδή πρόφαση πως ενεργεί «μονομερώς» είτε επίσημα ως αιχμή της λόγχης του ΝΑΤΟ – να εισέλθει ανοιχτά στην Ουκρανία αφού ήδη δραστηριοποιείται παράνομα εκεί από την αρχή, προκειμένου να βοηθήσει το Κίεβο και/ή να χαράξει μια γραμμή στην άμμο.

* Το ΝΑΤΟ ως σύνολο εισέρχεται επίσημα στη σύγκρουση

Αυτό το σενάριο είναι πολύ λιγότερο πιθανό, δεδομένου ότι θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά κατά τις προηγούμενες φάσεις της σύγκρουσης, αλλά δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι το ΝΑΤΟ στο σύνολό του θα μπορούσε να εισέλθει επισήμως στην Ουκρανία για τους ίδιους λόγους που η Πολωνία θα μπορούσε να το κάνει «μονομερώς» προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπος.

* Οι δυτικοί πραγματιστές επιτυγχάνουν μια σημαντική ανακάλυψη

Δεν μπορεί να αποκλειστεί πως αυτά τα ρεαλιστικά στοιχεία στο «βαθύ κράτος» της Δύσης και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης μπορεί να επιτύχουν μια σημαντική επιτυχία όσον αφορά το να πείσουν ένα εξέχον μέλος του de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου ή της ομάδας του να αναβιώσει αμέσως την ειρηνευτική διαδικασία για τον σκοπό του περιορισμού των απωλειών του Κιέβου.

* Η Ρωσία πραγματοποιεί άλλη μια «χειρονομία καλής θέλησης»

Με παρόμοια πιθανότητα με το σύνολο του ΝΑΤΟ να εισέλθει επίσημα στη σύγκρουση, που σημαίνει ότι είναι ένα περιθωριακό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να απορριφθεί, υπάρχει πάντα η πιθανότητα η Ρωσία να επανεξετάσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει την τελευταία επίθεση με απροσδόκητα μια άλλη χειρονομία καλής θέλησης» και έτσι να την παγώσει.

----------

Ορισμένες τελικές σκέψεις θα μοιραστούν τώρα σχετικά με τις 20 παρατηρήσεις που μοιράζονται σε αυτήν την ανάλυση.

Η Πολωνία πανικοβάλλεται αφού πρόκειται να χάσει τα μέγιστα από την επικείμενη ήττα του Κιέβου στον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, γι' αυτό και ο Morawiecki απαξίωσε την «επίσημη αφήγηση» μέχρι στιγμής λόγω απελπισίας για την ηγέτη της ΕΕ, Γερμανία να εξουσιοδοτήσει την επείγουσα αποστολή των τανκς της προς τα εμπρός. Ακόμη και στην περίπτωση που το Βερολίνο κάνει την προσφορά της Βαρσοβίας και οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ μπουν στη μάχη ως «μισθοφόροι» για να χειριστούν αυτά τα όπλα, μπορεί να μην είναι αρκετό για να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail