ΗΠΑ και Ευρώπη, όπως οι Θέλμα και Λουίζ, οδηγούν προς τον γκρεμό

Το επίπεδο της τρέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη συνεχίζει να αυξάνεται. Γνωρίζετε την έκφραση, "Η άρνηση δεν είναι ποτάμι στην Αίγυπτο; [Denial ain’t a river in Egypt?]". Πολλή άρνηση στην Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ωστόσο, ορισμένα κομμάτια πολύ άβολων αληθειών αναγνωρίζονται.
 
- sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Πεντάγωνο, για παράδειγμα, παραδέχεται: «Θα είναι δύσκολο για το Κίεβο να διατηρήσει τη μαχητική ικανότητα των αρμάτων μάχης «Abrams». Όταν ήμουν στη CIA το ονομάζαμε αυτό NSA (No Shit Analysis). Ευχαριστώ Captain Obvious.

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε επίσης τα εξής:

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επί του παρόντος στο οπλοστάσιό τους επιπλέον άρματα μάχης M1A2 Abrams για να τα στείλουν στην Ουκρανία, επομένως η διαδικασία μεταφοράς θα διαρκέσει αρκετούς μήνες - αυτά τα άρματα θα πρέπει να αγοραστούν από κατασκευαστές, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh.

Το «μάζεμα» διαφορετικών μοντέλων αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ, καθένα από τα οποία έχει διαφορετικούς χρόνους παράδοσης, δημιουργεί πρωτοφανείς υλικοτεχνικές δυσκολίες στο Κίεβο. Ως εκ τούτου, οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δεν είναι σίγουροι εάν τα τανκς του ΝΑΤΟ θα έχουν αποφασιστικό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης αυτή την άνοιξη.

Σκεφτείτε τη νίκη της προπαγάνδας για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εάν εμφανιστούν φωτογραφίες με ανάπηρα αμερικανικά τανκς σε ένα ουκρανικό πεδίο μάχης. – CNN


Νομίζω (τουλάχιστον ελπίζω) πως οι αναγνώστες του ιστολογίου μου καταλαβαίνουν ότι μόνο και μόνο επειδή ένα τανκ είναι βαριά θωρακισμένο και έχει κάποια έξυπνη τεχνολογία για σκοποβολή ενώ κινείται δεν έχει αξία χωρίς κατάλληλα εκπαιδευμένο πλήρωμα τανκ. Και η εκπαίδευση διαρκεί μήνες, όχι εβδομάδες. Οι Ουκρανοί δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου. Η τρέχουσα επίθεση της Ρωσίας είναι μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι σχολιασμοί. Επιδεινώνοντας το πρόβλημα που παρουσιάζεται από την απουσία εκπαιδευμένων πληρωμάτων, η γραμμή εφοδιασμού για την παροχή πυρομαχικών, ανταλλακτικών και προσωπικού με δυνατότητα επισκευής ζημιών (ή παροχής βασικής συντήρησης) αρμάτων μάχης δεν υπάρχει. Αυτή είναι μια συνταγή χάους για τον ουκρανικό στρατό.

Οι λογικοί, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αναζητούν μια διέξοδο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν κατοικούν στην κυβέρνηση Μπάιντεν. Διπλασιάζονται σαν ένας διαταραγμένος τζογαδόρος που έχει χάσει όλα του τα χρήματα και δανείζεται νέο κεφάλαιο από τον όχλο>

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν τη δυνατότητα προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh.

«Δεν πρόκειται να αποσύρουμε τίποτα από την εξέταση <…> Δε θα προτρέξω για κανένα πακέτο (στρατιωτικής βοήθειας) που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ή αποφάσεις του προέδρου ή του υπουργού (Αμυνας)», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία.

https://t.me/azmilitary11/35117

Η παραφροσύνη δεν περιορίζεται στους διαδρόμους της Ουάσιγκτον. Τα βασικά ευρωπαϊκά κράτη αγκαλιάζουν την τρέλα που υποστηρίζεται στην Ουάσιγκτον:

Η Γαλλία και η Ιταλία βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών για την παράδοση των συστημάτων αεράμυνας SAMP-T στην Ουκρανία. Αυτό μετέδωσε το Reuters την Πέμπτη, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Ο υπουργός Άμυνας, Guido Crosetto προκαλεί το φάσμα μιας καταστροφικής σύγκρουσης και πολύ πιο διευρυμένης από την τρέχουσα, του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, που «ξεκινά τη στιγμή που τα ρωσικά τανκς έφτασαν στο Κίεβο και στα σύνορα της Ευρώπης. Φροντίστε να φτάσουν είναι ο μόνος τρόπος να το σταματήσετε». Λέει σε μια εκδήλωση, στη Ρώμη, αφού συμμετείχε σε διμερή συνάντηση με τον Γάλλο συνάδελφό του, Σεμπαστιέν Λεκόρνου, που έγινε στη βίλα Μαντάμα στη Ρώμη το απόγευμα.

https://translated.turbopages.org/proxy_u/it-en.en.237d4f36-63d43f2f-a4a2367c-74722d776562/https/www.rainews.it/articoli/2023/01/incontro-inacrale-croset mediterraneo-965688c3-4ae5-4399-b2b9-1cf021474977.html

Μη ικανοποιημένοι με το να καίνε τις γέφυρες συμφιλίωσης με τη Μόσχα, οι Ευρωπαίοι θέλουν να τιμωρήσουν και τη Λευκορωσία, προφανώς μη λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα μια τέτοια ενέργεια να στερεοποιήσει τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας:

Η ΕΕ έχει προτείνει νέες κυρώσεις μεγάλης κλίμακας κατά της Λευκορωσίας για το ρόλο της στην στήριξη της Ρωσίας. Τα μέτρα θα ευθυγραμμίσουν τη Λευκορωσία με πολλές κυρώσεις που είχαν προηγουμένως επιβληθεί στη Ρωσία — BBG


Κανείς σε καμία από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν ενημερώνει για το γεγονός πως η ιστορική καταγραφή σχετικά με την «αποτελεσματικότητα» των κυρώσεων δείχνει ότι οι κυρώσεις είναι αδύναμες στην αλλαγή καθεστώτος ή πολιτικής.

Εν τω μεταξύ, ουκρανικές πηγές ισχυρίστηκαν πως σημειώθηκαν μεγάλες εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό Zaprozhye. Οι Ρώσοι λένε, «Ναι!»

Οι πληροφορίες του ΔΟΑΕ για ισχυρές εκρήξεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye είναι μια πρόκληση για να πειστεί το κοινό ότι η Ρωσία δεν μπορεί να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια, δήλωσε ο Renat Karchaa, σύμβουλος του γενικού διευθυντή της Rosenergoatom.

Η πραγματικότητα στο έδαφος για τα ουκρανικά στρατεύματα είναι ζοφερή. Πέρυσι δημοσίευσα μια σειρά από βίντεο Ουκρανών στρατιωτών που δημοσίευσαν τις εκκλήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακαλώντας την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να παράσχει υποστήριξη. Από τον Ιούλιο υπήρξαν ελάχιστα τέτοια βίντεο. Ένας νέος βγήκε αυτή την εβδομάδα από αποδεκατισμένο λόχο του 144 Τάγματος Εδαφικής Άμυνας. Αυτό φαίνεται να είναι μια νόμιμη έκκληση για βοήθεια και παρέχει μια ζοφερή εικόνα του τι αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές μονάδες στο Donbas:

«Την ώρα της μεγάλης ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας, εγώ και εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες ενταχθήκαμε στις τάξεις του 144ου Τάγματος Εδαφικής Άμυνας. Δείξαμε συμπάθεια απέναντι στην έλλειψη VVK, την έλλειψη επαρκών όπλων και στολών. Από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο έγιναν στη μονάδα μου περίπου 5 βολές με ΑΚ και εκπαίδευση τακτικής. Αν και, σύμφωνα με έγγραφα, σχεδόν καθημερινά είχαμε εκπαίδευση πυρός για την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων όπλων.

Τον Ιανουάριο μας έστειλαν στη ζώνη μάχης στον επιχειρησιακό-τακτικό σχηματισμό του Soledar. Η πρώτη μάχιμη σύγκρουση έγινε με στοιχεία επίθεσης, για την οποία δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Ήμασταν χωρίς επικοινωνία με τη διοίκηση της συστοιχίας όλμων, είχαμε απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες. Αντιμετωπίσαμε πυρά τανκς, που διέλυσαν την ομάδα μας.

Μετά από 2 ημέρες, χωρίς την κατάλληλη ιατρική βοήθεια, τα υπολείμματα της διμοιρίας μου και άλλων διμοιριών στάλθηκαν ξανά στη γραμμή επαφής με μάχη και άμεσο βομβαρδισμό πυροβολικού, που δεν μας επέτρεψε να σηκώσουμε κεφάλι. Μας έστειλαν εκεί τραυματισμένους, σοκαρισμένους, χωρίς να μας δώσουν τα πράγματα που είχαμε χάσει. Είχαμε πάλι τραυματίες, και η κατάσταση των προηγουμένων τραυματιών χειροτέρεψε. Και εξάλλου η βάση μας καταστράφηκε από πυρά πυροβολικού.

Κάποιοι μείναμε χωρίς χειμωνιάτικα πράγματα, χωρίς ό,τι φορούσαμε την ώρα της επιχείρησης, δηλαδή αλεξίσφαιρο, πολυβόλο. Κάποιοι από εμάς έχουμε στα χέρια μας βεβαιώσεις νοσοκομείου για την ανάγκη αποδέσμευσης από τα καθήκοντά μας για 5 ημέρες.

Κανείς από εμάς δεν αρνήθηκε και δεν αρνείται να εκτελέσει μάχιμες αποστολές, οι περισσότεροι από εμάς απλά δεν είμαστε έτοιμοι για μάχη λόγω τραυματισμών, έλλειψης υποστήριξης, επικοινωνίας και συντονισμού». https://t.me/azmilitary11/35112

Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη, εξαιρετική περίπτωση. Νομίζω ότι το μήνυμά τους αντανακλά ένα ευρύτερο πρόβλημα που υπογραμμίζει την ανεπάρκεια των Ουκρανών στρατιωτικών διοικητών να προμηθεύουν και να υποστηρίξουν επαρκώς τα στρατεύματά τους στο πεδίο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail