Η Τουρκία προμηθεύει την Ουκρανία με αμφιλεγόμενες βόμβες διασποράς

A view shows the internal components of a 300mm rocket which appear to contained cluster bombs launched from a BM-30 Smerch multiple rocket launcher in Ukraine's second-biggest city of Kharkiv on March 3, 2022, following Russia's invasion of Ukraine. Sergey BΟΒΟK / AFΡ
Freepen.gr - Η Τουρκία προμήθευσε την Ουκρανία με βόμβες διασποράς, σχεδιασμένες από τις ΗΠΑ, που εκτοξεύονται από το πυροβολικό από το Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Foreign Policy που επικαλείται νυν και πρώην Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία άρχισε να στέλνει τις βόμβες διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από περισσότερες από 100 χώρες, αλλά χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία στην Ουκρανία, στην Ουκρανία μετά από μήνες που το Κίεβο παρακαλούσε την αμερικανική κυβέρνηση για τα πυρομαχικά.

Ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ άρχισε να στέλνει τις πρώτες παρτίδες των λεγόμενων βελτιωμένων συμβατικών πυρομαχικών διπλής χρήσης (DPICM) το Νοέμβριο του 2022, τα οποία κατασκευάστηκαν κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου στο πλαίσιο συμφωνίας συμπαραγωγής με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Foreign Policy.

Τα όπλα, που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν τανκς, εκρήγνυνται σε μικρότερα υποπυρομαχικά, τα οποία μπορούν να παραμείνουν στο πεδίο της μάχης για χρόνια εάν δεν εκραγούν αμέσως. Κάθε γύρος σκορπίζει περίπου 88 βόμβες. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail