Ο Μεντβέντεφ λέει ότι μπορεί να εμφανιστεί στρατιωτική συμμαχία χωρών που «ενοχλούνται με τις ΗΠΑ»

Ekaterina Shtukina/Press Service of the Government of the Russian Federation/TASS
Freepen.gr - Η Δύση θα είναι έτοιμη να κάνει ατελείωτες απόπειρες να χτυπήσει ή να καταστρέψει τη Ρωσία και μια νέα στρατιωτική συμμαχία μπορεί να προκύψει παγκοσμίως, έγραψε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή.

"Η συνάντηση του Ραμστάιν και οι προμήθειες βαρέων όπλων στο Κίεβο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως οι εχθροί μας θα προσπαθήσουν να μας πλήξουν ή ακόμα και να μας καταστρέψουν ατελείωτα. Και έχουν αρκετά όπλα για αυτό. Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα, εάν χρειαστεί", είπε ο Μεντβέντεφ καθώς κατέληξε σε δύο συμπεράσματα.

Πρώτον, «θα ήταν πολύ δύσκολο», είπε ο πολιτικός. Δεύτερον, «σε περίπτωση παρατεταμένης σύγκρουσης, μια νέα στρατιωτική συμμαχία μπορεί να εμφανιστεί σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που θα περιλαμβάνει εκείνες τις χώρες που θα ενοχληθούν με τους Αμερικανούς» και τους συμμάχους τους, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ιστορία μακροχρόνιων πολέμων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος θα γίνει ξανά ένα σταθερό μέρος όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν την Ευρώπη και «ό,τι θα μείνει από τους φτωχούς Ουκρανούς, εκτός αν είναι πολύ αργά».

Την Παρασκευή, υπουργοί Άμυνας από περίπου 50 χώρες συναντήθηκαν στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία για να συζητήσουν την περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο. Ο αρχηγός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Phoenix ότι δεν υπάρχει ενιαίος συνασπισμός που να ενδιαφέρεται να προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν απέκλεισε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση τις επόμενες μέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail