Ο Πούτιν ετοιμάζεται για θερμό πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Οι Ρώσοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διεξάγουν έναν πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας, αλλά θα καταλήξει αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση. Οι Ρώσοι πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό.

Λιούμπα Λούλκο - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ρώσοι θα πρέπει να ετοιμαστούν για θερμό πόλεμο με το ΝΑΤΟ

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν μπορούν να αποτελούν μέρος του σχεδίου του ΝΑΤΟ. Ο δυτικός κόσμος δε θα πετύχει τίποτα μόνο με κυρώσεις. Όπως πολύ σωστά είπε ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, οι κυρώσεις είναι «ανόητες, δεν έσπασαν ούτε τον (Σλόμπονταν) Μιλόσεβιτς, καταφεύγουν σε αυτές από πόλεμο σε πόλεμο».

Η ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Soledar ήρθε ως ήττα για το ΝΑΤΟ. Έγινε προφανές πως ακόμη και στις τακτικές του πολέμου θέσεων, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κερδίζουν, ενώ η στρατηγική της Μόσχας να εξαντλήσει το καθεστώς του Κιέβου ασκεί ισχυρή πίεση στην οικονομία της Δύσης. Το διακύβευμα στον πόλεμο αντιπροσώπων αυξάνεται (βαριά τανκς για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι καθ' οδόν).

Αυτό είναι καλά κατανοητό στη Ρωσία — κι εξηγεί το διορισμό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov ως Διοικητή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο Gerasimov είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγαλύτερη επιρροή, στόχους και πόρους από τον στρατηγό Sergei Surovikin. Αναμφίβολα, στόχος του Γκερασίμοφ είναι να ανοικοδομήσει τη δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να την κάνει τόσο μεγάλη όσο η ΕΣΣΔ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ενεργεί ως εκπρόσωπος της στρατηγικής της Δύσης στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος. Είπε στις 15 Ιανουαρίου πως οι σχέσεις μεταξύ των δυτικών χωρών και της Ρωσίας δε θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς ακόμη και μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Παραμένει άγνωστο για τι είδους έκβαση μιλούσε, αλλά ένα είναι ξεκάθαρο: τίποτα δε θα είναι όπως πριν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δε χρειάζονται ένα μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η σύγκρουση οδηγεί στην εξάντληση των πόρων, της επιρροής, του ηθικού και προκαλεί την αύξηση των συναισθημάτων διαμαρτυρίας στον πληθυσμό.

Στρατιωτικές πτυχές της άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ 

Μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΝΑΤΟ είναι αναπόφευκτη και υπάρχουν τρία σημαντικά πλεονεκτήματα εδώ.

Πρώτον. Θα ήταν καλύτερα να συμβεί στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας. Αυτό θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, μια επίθεση εναντίον των Πολωνών που θα μπορούσαν να τολμήσουν να εισβάλουν στο Volyn, ή εναντίον αμερικανικών και γερμανικών πληρωμάτων που χρησιμοποιούν όπλα ακριβείας κατευθυνόμενων πυραύλων που παρέχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τανκς και αεροσκάφη (προς παράδοση). Ένα συντριπτικό χτύπημα κατά του στρατού του ΝΑΤΟ είναι το μόνο που χρειάζεται η Ρωσία εδώ και ο Gerasimov διορίστηκε να ολοκληρώσει την αποστολή. Άλλωστε, κρατά κλειδιά τόσο για τις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις όσο και για το πυρηνικό δυναμικό.

Δεύτερον, η Ρωσία πρέπει να αποτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το να πραγματοποιήσουν προληπτικό πυρηνικό χτύπημα. Για το σκοπό αυτό, η Ρωσία ανακοίνωσε στις 16 Ιανουαρίου ότι η πυρηνική τορπίλη Poseidon για το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod ήταν έτοιμη.

Επικαλούμενο πηγή, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως οι δοκιμές των κύριων εξαρτημάτων του υπερσύγχρονου υποβρύχιου οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού του, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Το ΝΑΤΟ κατανοεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει το υποβρύχιο drone να πλησιάζει στόχο σε βάθος ενός χιλιομέτρου με ταχύτητα 200 km/h μεταφέροντας πυρηνική κεφαλή χωρητικότητας έως και 100 μεγατόνων.

Η έκρηξή του θα δημιουργήσει ένα γιγάντιο κύμα ύψους έως και 500 μέτρων στα ανοικτά των ακτών, για παράδειγμα, στα βρετανικά νησιά. Παρά τη φυσική καταστροφή, το κύμα θα φέρει ισχυρή ακτινοβολία και θα καταστρέψει κάθε ζωντανό ον στο δρόμο του. Οι Βρετανικές Νήσοι θα μετατραπούν σε Ερημικές Ραδιενεργές Βρετανικές Νήσους.

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους Zirkon βρίσκεται επίσης σε αποστολή μάχης.

«Αφήστε την να αγκυροβολήσει περίπου 100 μίλια μακριά από την ακτή, πιο κοντά στον ποταμό Ποτομάκ», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπάρχει επίσης το τρίτο μέρος της πυρηνικής τριάδας - Tu-160, Tu-95MC και Tu-22M3. Το ΝΑΤΟ επίσης δεν έχει όπλα εναντίον τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail