Συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας στη Μόσχα προσομοιώνουν εχθρική επίθεση

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει συστήματα αεράμυνας S-300 στην περιοχή της Μόσχας για να αποκρούσει μια προσομοιωμένη αεροπορική επίθεση του εχθρού σε μεγάλες στρατιωτικές και διοικητικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Στην Περιφέρεια της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική άσκηση στην οποία συμμετείχε το προσωπικό της ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η οποία είχε σχεδιαστεί για να αποκρούσει αεροπορικές επιθέσεις σε μεγάλες στρατιωτικές, βιομηχανικές και διοικητικές εγκαταστάσεις», διευκρίνισε το υπουργείο σε αξιωματούχο. Μονάδες εδάφους αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα για να αποκρούσουν μια προσομοιωμένη επίθεση από μονάδες σαμποτάζ του εχθρού, με πάνω από 150 άτομα προσωπικό και περισσότερα από 30 οπλικά συστήματα και άλλα κομμάτια εξοπλισμού να εμπλέκονται.

Το δίκτυο αεράμυνας που προστατεύει τη Μόσχα θεωρείται ευρέως από τα πιο τρομερά στον κόσμο καθώς περιλαμβάνει μοναδικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας από το αμυντικό σύστημα A-135 ικανό να εξουδετερώνει ICBM και δορυφόρους, τονίζει το militarywatchmagazine.com.

Τα S-300 διαδραματίζουν πολλαπλούς ρόλους στο δίκτυο αεράμυνας της Ρωσίας, με το νεότερο S-300V4 που βρίσκεται επί του παρόντος σε παραγωγή παρέχοντας μια εξαιρετικά κινητή ικανότητα αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς που ειδικεύεται στην αναχαίτιση επιθέσεων πυραύλων, ενώ παλαιότερα και πολύ μικρότερης εμβέλειας συστήματα S-300PS/PT που σταδιακά αποσύρονται από την υπηρεσία, παρέχουν δυνατότητα αεράμυνας μεσαίου εύρους. Το S-300PS/PT αντικαθίσταται επί του παρόντος από το νεότερο σύστημα S-350.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail