Πού καταφεύγουν οι άνθρωποι από την Ουκρανία

Μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2022, είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 16,9 εκατομμύρια συνοριακές διελεύσεις από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου. Όπως δείχνει το διάγραμμά μας που βασίζεται σε δεδομένα από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έφευγαν επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα μέσω Πολωνίας.

Florian Zandt - statista.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, καταγράφηκαν 8,5 εκατομμύρια περάσματα στη δυτική γείτονα της Ουκρανίας είτε δια πεζοπορίας είτε μέσω λεωφορείων, αυτοκινήτου ή τρένου, που προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι συνοριακές διελεύσεις προς τη Ρωσία έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά από τις πρώτες εβδομάδες των μαχών. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν 2,9 εκατομμύρια διελεύσεις προς τη Ρωσία από την Ουκρανία, περισσότερες από ό,τι στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού κύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις συνοριακές διελεύσεις προς τη Ρωσία είναι από τις 3 Οκτωβρίου 2022, επομένως οι πραγματικές τιμές είναι πιθανό να είναι υψηλότερες τώρα λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στη χώρα.

Στις 31 Δεκεμβρίου, 63 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα στην πόλη Makiivka στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ντόνετσκ σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση. Η ουκρανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες. Εν τω μεταξύ, κρίσιμες υποδομές στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο δέχονται επίθεση από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 80 από τα οποία έχουν καταρριφθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό. Αυτή την στιγμή δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη επαλήθευση των αναφερόμενων στοιχείων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail