Κρεμλίνο: ΝΑΤΟ και ΗΠΑ εμπλέκονται έμμεσα στη σύγκρουση

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν γίνει de facto έμμεσο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εμπλέκονται έμμεσα στη σύγκρουση», είπε.

"Έχουν γίνει de facto ένα έμμεσο μέρος στη σύγκρουση πλημμυρίζοντας την Ουκρανία με όπλα, τεχνολογίες και πληροφορίες. Άρα η εμπλοκή τους στη σύγκρουση είναι ξεκάθαρη", πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε επίσης ισχυρισμούς ότι οι δηλώσεις των ρωσικών αρχών σχετικά με την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν το μπλοκ να αυξήσει την υποστήριξη προς το Κίεβο.

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του Ρωσικού Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ ότι οι ουκρανικές εξελίξεις έδειχναν μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας παρά μια σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ο Πεσκόφ είπε: «Ο Πατρούσεφ περιέγραψε την πραγματική κατάσταση».

"Σχεδόν το οτιδήποτε μπορεί να ωθήσει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να αυξήσουν τις προμήθειες. Μπορούμε να δούμε ότι η συσσώρευση προμηθειών αυξάνεται καθημερινά, επεκτείνοντας τα πιο περίπλοκα και ισχυρά όπλα, ενώ η ποσότητα και η εμβέλεια των όπλων και των πυρομαχικών αυξάνονται επίσης. «Ο Πεσκόφ συνέχισε λέγοντας. "Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων εντείνεται και έχουμε λάβει υπόψη όλες αυτές τις πτυχές. Όλα αυτά δεν είναι παρά απόδειξη της έμμεσης εμπλοκής αυτών των χωρών στη σύγκρουση. Δεν είναι υπόθεση, είναι μια δήλωση του γεγονότος για την οποία είναι αδύνατο να διαφωνήσουμε», σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail