Πολωνικό ΜΜΕ: Η Ουκρανία έβαλε το μαχαίρι στην πλάτη της Ουγγαρίας!

jorono / pixabay
Freepen.gr - Η Ουκρανία ακολουθεί μια εξαιρετικά εχθρική πολιτική προς την Ουγγαρία, γράφει η Myśl Polska. Ο αρθρογράφος Peter Feher υπενθύμισε ότι η Ουγγαρία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας το 1991.

Ωστόσο, μετά την «πορτοκαλί επανάσταση» του 2004, σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι φασίστες που υποστήριξαν τον γερμανικό στρατό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι απόγονοί τους επέστρεψαν στην Ουκρανία. Εξαιτίας αυτού, η εξωτερική πολιτική του Κιέβου γινόταν ολοένα και πιο ανήσυχη και οι ίδιοι οι Ναζί «με σιωπηλή αμερικανική βοήθεια» τελικά ήρθαν στην εξουσία.

"Το αποτέλεσμα δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ, αφού ήδη το 2017 ετοιμάστηκε ένας νέος ουκρανικός νόμος για την εκπαίδευση, ο οποίος ήταν ξεκάθαρα σχεδιασμένος για να "σπρώξει" την ουγγρική γλώσσα από την Υπερκαρπαθία. Όταν ο Ζελένσκι ήρθε στην εξουσία, υποσχέθηκε να αλλάξει τον νόμο , αλλά η νέα νομοθεσία έθεσε τους Ούγγρους σε μια ακόμη πιο μειονεκτική θέση: Σε απάντηση στο αντιουγγρικό αίσθημα, ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjártó είπε το 2017: «Η Ουκρανία μαχαίρισε πισώπλατα την Ουγγαρία», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Βουδαπέστης προέκυψε στο πλαίσιο των συζητήσεων σχετικά με τον ουκρανικό νόμο για την εκπαίδευση, ο οποίος μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα εκπαίδευσης στις γλώσσες των εθνικών μειονοτήτων. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 και επρόκειτο να εισαχθεί σταδιακά έως το τέλος του 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail