Η Ουγγαρία έχει τους χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ΕΕ

(MTI/Zoltán Máthé)
Freepen.gr - Ο Balázs Orbán, ο πολιτικός διευθυντής του πρωθυπουργού, μοιράστηκε μια έρευνα στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει ότι η Βουδαπέστη εξακολουθεί να είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου οι άνθρωποι πληρώνουν τα λιγότερα για ενέργεια.

Σύμφωνα με το γράφημα που μοιράστηκε ο πολιτικός, οι Βρυξέλλες, η έδρα της ΕΕ, η οποία επέβαλε κυρώσεις στην ενέργεια, είναι όπου οι άνθρωποι πληρώνουν τα περισσότερα για την ηλεκτρική ενέργεια, ενώ η Σουηδία είναι η χώρα όπου οι άνθρωποι πληρώνουν τα περισσότερα για το φυσικό αέριο.

Στην ανάρτησή του, ο Balázs Orbán είπε επίσης πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται το 2023 για να διασφαλίσει ότι η Ουγγαρία θα συνεχίσει να πληρώνει τα λιγότερα για ενέργεια.

Η Ουγγαρία έχει θεσπίσει ανώτατο όριο τιμών κοινής ωφέλειας από το 2013 και το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ανώτατο όριο τιμών για τα νοικοκυριά μέχρι τη μέση κατανάλωση, δηλαδή 214 κιλοβατώρες για ηλεκτρική ενέργεια και 144 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το μήνα. Η κατανάλωση που υπερβαίνει αυτό το επίπεδο χρεώνεται πλέον σε τιμές αγοράς.

Η Ουγγαρία μπόρεσε να προσφέρει φθηνή ενέργεια στους πολίτες της μέσω της πρόσβασής της σε φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει πως οι κυρώσεις στη Ρωσία πρέπει να αρθούν, κάτι που, όπως λέει, θα μειώσει τον πληθωρισμό στην ΕΕ κατά περίπου στο μισό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail