Πρόεδρος της Αλγερίας: Η διακοπή των σχέσεων με το Μαρόκο ήταν «εναλλακτική λύση στον πόλεμο

Freepen.gr - Στη γραπτή δήλωση της αλγερινής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Τεμπούν έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Le Figaro» σχετικά με παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα.

Αναφερόμενος στις διαλυμένες σχέσεις μεταξύ Αλγερίας και Μαρόκου, ο Tebboune είπε: «Διακόψαμε τις σχέσεις με το Μαρόκο ως αποτέλεσμα της εμπειρίας που ζήσαμε από το 1963. Η διακοπή των σχέσεων με το Μαρόκο ήταν μια εναλλακτική λύση στον πόλεμο και η διαμεσολάβηση μεταξύ μας δεν είναι δυνατή».

Ο Tebboune είπε ωστόσο πως επαίνεσε την εθνική ομάδα του Μαρόκου για την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ότι ο μαροκινός λαός επαίνεσε την επιτυχία της Αλγερίας στο Αφρικανικό Κύπελλο.

Για τις αλγερινο-γαλλικές σχέσεις, ο Tebboune δήλωσε πως: «Η Γαλλία πρέπει να απαλλαγεί από το αποικιακό σύμπλεγμα. Ομοίως, η Αλγερία πρέπει να απαλλαγεί από το σύμπλεγμα εκμετάλλευσης της χώρας» ενώ αξιολόγησε την επιστροφή της Γαλλίας στην έκδοση βίζας σε Αλγερινούς πολίτες ως θετικό βήμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail