Πανικός του ηγέτη των εξτρεμιστών στο Ιντλίμπ της Συρίας - Τρέμει την προσέγγιση Αγκυρας - Δαμασκού

Freepen.gr - Ο ηγέτης της Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, που ελέγχει μεγάλο τμήμα της βορειοδυτικής συριακής επαρχίας του Ιντλίμπ, έχει προειδοποιήσει για οποιαδήποτε προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το δίκτυο μέσων ενημέρωσης της HTS, Amjad, στις 2 Ιανουαρίου, ο Abu Mohamad al-Julani χαρακτήρισε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών «μια σοβαρή απόκλιση».

«Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού υπό την αιγίδα της Ρωσίας είναι μια επικίνδυνη απόκλιση που επηρεάζει τους στόχους της συριακής επανάστασης», είπε ο ηγέτης των τρομοκρατών στο βίντεο-μήνυμα, το οποίο είχε τίτλο «Δε θα συμφιλιωθούμε».

Απευθυνόμενος στο συριακό «καθεστώς», ο αλ Τζουλάνι είπε «μη χαίρεστε για αυτό που συμβαίνει, γιατί αυτό που έχει περάσει είναι κάτι περισσότερο από αυτό που έχει απομείνει και η ώρα σας πλησιάζει».

Ο Αλ Τζουλάνι συνέχισε καλώντας όλες τις ένοπλες μαχητικές φατρίες στο ευρύτερο Ιντλίμπ και τις κοντινές κατεχόμενες από τους Τούρκους περιοχές στη βόρεια Συρία να ενώσουν την HTS απέναντι στην «πρόκληση» που θέτουν η Μόσχα, η Άγκυρα και η Δαμασκό. Η κλήση ήταν πιθανότατα μια προσπάθεια του ηγέτη της τρομοκρατίας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να επεκτείνει περαιτέρω την επιρροή της ομάδας του.

Η HTS έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο μετά από αναφορές σχετικά με σχέδιο αποχώρησης της Τουρκίας από τη βόρεια Συρία, το οποίο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της επαναστατικής συνάντησης μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Άγκυρας και της Δαμασκού στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.

Ο πανικός του Αλ Τζουλάνι από τις συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού επιβεβαιώνει τη σημασία των προσπαθειών της Ρωσίας στο θέμα αυτό. Ο κύριος στόχος των συνομιλιών είναι η δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού για την εξάλειψη όλων των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.

Τι δεν καταλαβαίνει ο Αλ Τζουλάνι; Όπως οι ΗΠΑ έχουν μπροστινούς τους Κούρδους στη Συρία, οι Τούρκοι έχουν τους εξτρεμιστές του βορρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail