Η Ρωσία στέλνει το μεγαλύτερο όπλο της στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τώρα αναπτύξει πρόσθετες μονάδες του πιο ισχυρού όλμου στον κόσμο, το οποίο είναι ικανό να χρησιμοποιήσει πυρηνική κεφαλή στο πεδίο της μάχης.

Το "Sledgehammer", ο αυτοκινούμενος όλμος 2S4 Tyulpan, γνωστός ως Tulip στα αγγλικά, έχει ένα πυροβόλο 240 mm - διπλάσιο από το διαμέτρημα των όλμων του ΝΑΤΟ, που είναι μόλις 120 mm - καθιστώντας το μακράν το σύστημα όλμων με το μεγαλύτερο διαμέτρημα στον κόσμο. Μεταφέρεται στις δικές του πλατφόρμες, έχει βεληνεκές 19 χιλιομέτρων και χρησιμοποιείται για την καταστροφή μεγάλων οχυρώσεων, στρατιωτικού εξοπλισμού ή στρατηγικών θέσεων.

«Είναι ένα τεράστιο όπλο, καταστροφικό όταν χρησιμοποιούνται συμβατικά όπλα, ικανό να καταστρέψει μια μεγάλη περιοχή. Αλλά θα ήταν επίσης ένας πολύ μεγάλος στόχος για τα πληρώματα του ουκρανικού πυροβολικού και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία κυνηγούν καθημερινά επιθετικό εξοπλισμό», είπε ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας στην Daily Mirror.

«Ο όλμος είναι ικανός να στοχεύσει έναν στόχο εκτός οπτικού πεδίου με βόμβες που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να αναχαιτιστούν», εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail