Ο ρωσικός στρατός πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών σε 1,5 εκατομμύριο, να δημιουργήσει 24 νέες μεραρχίες

Mikhail Kuravlev, Sputnik, Kremlin Pool / ΑΡ
Freepen.gr -  Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατά 30%, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στο 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών και μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον.

Τα νέα έρχονται καθώς η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας φαίνεται έτοιμη να πραγματοποιήσει σαρωτικές στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις φέτος. Η τεράστια αύξηση των στρατιωτών θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 24 νέων μεραρχιών, με την είδηση ​​να έρχεται την ίδια στιγμή που οι χώρες του ΝΑΤΟ σηματοδοτούν ότι είναι όλο και πιο πιθανό να στείλουν κύρια άρματα μάχης και άλλα προηγμένα όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Oleksiy Hromov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), δήλωσε την Πέμπτη πως ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των ανδρών από 1,35 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο σε 1,5 εκατομμύρια.

«Για να εκπληρώσει τα κατοχικά της σχέδια, η ρωσική διοίκηση ανακοίνωσε εκτεταμένα μέτρα για τη μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεών της. Πάνω από όλα, αυξάνει τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών σε 1,5 εκατομμύριο και δημιουργεί 24 νέες μεραρχίες», είπε ο Χρόμοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για έναν πόλεμο που θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια και τώρα συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail