Οι πρώτες μέρες του χρόνου δεν αφήνουν ελπίδα ειρήνης στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023 δεν χαρακτηρίστηκε από καμία κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τα χτυπήματα από τις δύο πλευρές της πρώτης γραμμής συνεχίστηκαν ως συνήθως. Ενώ τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από τα MSM [συστημικά μέσα] διαμαρτύρονταν για τους βάναυσους Ρώσους που συνέχισαν τις επιθέσεις σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι επιθέσεις των Ουκρανών σε κατοικημένες περιοχές στις πόλεις του Ντονμπάς την εορταστική νύχτα πέρασαν απαρατήρητες.

Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου, εκρήξεις καταιγίδας σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, σημειώνει το southfront.org.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε πως μεταξύ των στόχων υπήρχαν οι στρατιωτικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που συμμετείχαν στην παραγωγή επιθετικών UAV σχεδιασμένων για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι ράμπες στάθμευσης και οι θέσεις εκτόξευσης των επιθετικών UAV έχουν επίσης καταστραφεί.

Το 2023, οι ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους συνεχίστηκαν.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον οκτώ στόχοι έχουν χτυπηθεί στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν ξένοι «εκπαιδευτές» και του CHP-5.

Στο Khmelnytskyi, ένας πύραυλος έπληξε τη βάση ενός συντάγματος των Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς και έναν χώρο αποθήκευσης UAV που έχουν σχεδιαστεί για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.

Τουλάχιστον έξι χτυπήματα έπληξαν τον Νικολάεφ, συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών βάσεων στρατιωτικού προσωπικού. Επίθεση δέχθηκε επίσης το αεροδρόμιο Kulbakino.

Χθες το βράδυ σήμανε αεροπορικός συναγερμός στην Ανατολική Ουκρανία για τρίτη συνεχόμενη ημέρα φέτος.

Τα ακριβή χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων επέτρεψαν την αποφυγή πολλών απωλειών μεταξύ των αμάχων στις ουκρανικές πόλεις. Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τον αδιάκριτο βομβαρδισμό των πόλεων του Ντονμπάς.

Το 2022, 1091 άμαχοι σκοτώθηκαν από ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντόνετσκ. Περίπου 170 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά, σκοτώθηκαν στην LPR πέρυσι. Από την 1η Ιανουαρίου, περίπου δώδεκα ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντονμπάς.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο στο Pervomaisk στην LPR, όπου τουλάχιστον 6 άμαχοι σκοτώθηκαν, δεκάδες ασθενείς απομακρύνθηκαν.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πυροβόλησαν και κατά του κτιρίου του κολεγίου στη Makeyevka, όπου βρισκόταν ο ρώσικος στρατός. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, 89 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος του αμερικανικής κατασκευής HIMARS MLRS.

Η ουκρανική διοίκηση προσπαθεί επίσης να χτυπήσει τα ρωσικά εδάφη. Στις 2 Ιανουαρίου, ουκρανικό UAV χτύπησε μια ενεργειακή εγκατάσταση στην περιοχή Bryansk. Ένα άλλο UAV αναχαιτίστηκε κοντά στο Voronezh. Το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου, δύο ακόμη UAV καταρρίφθηκαν κοντά στη Σεβαστούπολη.

Οι πρώτες μέρες του 2023 έχουν ήδη αποδείξει πως τα αντιμαχόμενα μέρη δεν σκοπεύουν να υποχωρήσουν από τις στρατιωτικές μεθόδους και οι μάχες θα συνεχιστούν στην Ουκρανία με όχι λιγότερη οργή. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα φέρει έναν αναστεναγμό ανακούφισης στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail