Η Ρωσία έτοιμη να «μπλοκάρει» τις στρατιωτικές «απειλές» από την Ιαπωνία

Freepen.gr - Η Μόσχα είναι έτοιμη να αποτρέψει τις απειλές από την ιαπωνική στρατιωτική συσσώρευση κοντά στα ρωσικά νησιά στην Άπω Ανατολή, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο.

Η δήλωση ήρθε αφού ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK επικαλέστηκε το υπουργείο Άμυνας της χώρας στα τέλη Δεκεμβρίου ότι το Τόκιο σχεδίαζε να αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους στο νησί Χοκάιντο, το οποίο συνορεύει με τα νησιά Κουρίλ της Ρωσίας, το νότιο τμήμα των οποίων η Ιαπωνία διεκδικεί ως «Βόρεια Εδάφη». Η Μόσχα καταδίκασε την κίνηση εκείνη την εποχή.

«Θεωρούμε τις δραστηριότητες του Τόκιο μια σοβαρή πρόκληση για την ασφάλεια της χώρας μας και της Ασίας-Ειρηνικού συνολικά», δήλωσε ο Ρουντένκο, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τρίτη.

«Εάν συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές, θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε κατάλληλα μέτρα αντιποίνων για να εμποδίσουμε τις στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ρωσία», πρόσθεσε ο διπλωμάτης, καταδικάζοντας την «ταχεία στρατιωτικοποίηση» της Ιαπωνίας και την «άνευ προηγουμένου» αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού της. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail