Ραγδαίες εξελίξεις - Προετοιμάζεται συνάντηση των ΥΠΕΞ Συρίας - Τουρκίας στα Εμιράτα

richphotographix / pixabay
Freepen.gr - Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας ενδέχεται να συναντηθούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) τις επόμενες ημέρες, ανέφερε το RT στις 5 Ιανουαρίου.

Η συνάντηση θα είναι το επόμενο βήμα στις συνεχιζόμενες ρωσικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού, οι οποίες διαλύθηκαν από τον πόλεμο στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει ήδη μιλήσει για συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Φαϊζάλ Μεκντάντ στα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο, η ακριβής τοποθεσία της συνάντησης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, ο Τσαβούσογλου είπε ότι πολλές χώρες προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τη συνάντηση, στην οποία θα παραστεί και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο υπουργός είπε πως η συνάντηση θα μπορούσε τελικά να πραγματοποιηθεί στη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δεκεμβρίου μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας.

Τα ΗΑΕ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να επανενσωματώσει τη Συρία στη Μέση Ανατολή και στον υπόλοιπο κόσμο. Λόγω αυτού, θα ήταν λογικό το Άμπου Ντάμπι να πραγματοποιήσει την επόμενη ρωσο-τουρκική-συριακή συνάντηση.

Η επερχόμενη συνάντηση πιθανότατα θα βοηθήσει στην έναρξη συνομιλιών στην Άγκυρα και τη Δαμασκό, και πιθανώς σε μια συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Σύριου ομολόγου του, Μπασάρ αλ Ασαντ.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα στις 5 Ιανουαρίου, ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Άσαντ μετά την επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών.

«Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία ως Ρωσία-Τουρκία-Συρία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Θα συγκεντρώσουμε τους υπουργούς Εξωτερικών μας και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα συνέλθουμε ως ηγέτες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail