Η πλειονότητα των παιδιών του Μάλμε είναι μετανάστες - Καθηγήτρια ζητά διδασκαλία στα αραβικά, μειονοτική γλώσσα τα σουηδικά

Οι μαθητές του Malmö συμμετέχουν σε μια άσκηση PE. (Youtube)
Freepen.gr - Στην τελευταία ένδειξη των τεράστιων δημογραφικών αλλαγών που αντιμετωπίζει η Σουηδία, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειονότητα των μαθητών στη σουηδική πόλη Μάλμε έχει πλέον μεταναστευτικό υπόβαθρο. Η είδηση ​​ώθησε έναν εξέχοντα αναπληρωτή καθηγητή να ζητήσει νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις όπου οι μετανάστες μπορούν να σπουδάσουν στη μητρική τους γλώσσα, ιδιαίτερα στα αραβικά, υποστηρίζοντας πως τα σουηδικά είναι πλέον «μειονοτική γλώσσα».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης, το ένα τρίτο των κατοίκων του Μάλμε γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Το Ιράκ είναι η πιο κοινή χώρα γέννησης, ενώ η Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής βρίσκονται επίσης ψηλά στη λίστα.

Ωστόσο, ο δημογραφικός μετασχηματισμός είναι πολύ πιο έντονος όταν εξετάζονται οι μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των ατόμων ηλικίας μεταξύ πέντε και 19 ετών έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο και αυτά τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν επίσης μετανάστες τρίτης γενιάς και εθνικές μειονότητες.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας, Erica Righard, η οποία εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Malmö, έγραψε στην έκθεσή της για την Επιτροπή Ανάπτυξης, ότι οι δημογραφικές αλλαγές παρουσιάζουν «νέες προκλήσεις για την ένταξη».

Η έκθεση της Righard επιβεβαιώνει επίσης αυτό που κάποτε απορρίφθηκε ως θεωρία συνωμοσίας. Στην πόλη βρίσκεται σε εξέλιξη μια αλλαγή της δημογραφίας.

Η έρευνα της Righard αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο έργο ένταξης της Malmö, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι συστάσεις της να εφαρμοστούν πραγματικά. Η έκθεση δείχνει πως τα σουηδικά είναι μειονοτική γλώσσα και επομένως δεν προτείνονται πλέον ως κύρια γλώσσα διδασκαλίας. Εάν οι μαθητές της πόλης διδάσκονταν στη μητρική τους γλώσσα, «το σχολείο θα τα πήγαινε καλύτερα», υποστηρίζει η έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail