Ο Μεντβέντεφ υπενθύμισε τους κανόνες εν καιρώ πολέμου κατά των προδοτών

RIA Novosti / Ekaterina Shtukina
Freepen.gr - Με τους Ρώσους που έφυγαν από τη χώρα και εύχονται το θάνατό της, πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με το νόμο, χωρίς να ξεχνάμε τους κανόνες του πολέμου, έγραψε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι Telegram.

«Η συζήτηση έχει ξαναρχίσει για το πώς να αντιμετωπίσουμε τους προδότες που έχουν αυτομολήσει στον εχθρό και θέλουν το θάνατο της Πατρίδας τους. <...> Ξεκίνησε μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ των αφεντικών για το πώς να ενεργήσουν: «σύμφωνα με το νόμο» ή «δικαιοσύνη», σημείωσε.

Ως εκ τούτου, ο Μεντβέντεφ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε την άποψη πως είναι δυνατό να τιμωρούνται οι προδότες μόνο σύμφωνα με το νόμο:

"Αλλά εάν ο νόμος δε λειτουργεί ή δεν επιτυγχάνει τον στόχο, τότε πρέπει να βαδίσουμε σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του πολέμου. Ας θυμηθούμε την εμπειρία του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και άλλων χωρών. Κατά τη διάρκεια των πολέμων υπήρχαν πάντα τόσο ειδικοί κανόνες. Και ήσυχες ομάδες άψογα δυσδιάκριτων ανθρώπων που τους εκτελούν αποτελεσματικά» κατέληξε.

Αφορμή για να συζητηθούν τα μέτρα κατά των Ρώσων που θέλουν το κακό για τη χώρα τους και ζητούν τη διάσπασή της ήταν μια συνέντευξη με τον ηθοποιό Artur Smolyaninov. Ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να «πολεμήσει για την Ουκρανία», προσθέτοντας πως δε νοιάζεται για τη Ρωσία, έστω κι αν μείνει μόνο μία περιοχή από αυτήν, «και όλα τα άλλα μετατραπούν σε ραδιενεργή στάχτη». Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Σουλτάν Χαμζάεφ υποσχέθηκε να υποβάλει αίτηση στην Ερευνητική Επιτροπή με αίτημα να ανοίξει ποινική υπόθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail