Αναφορές για μαθήτριες που παρενοχλούνται σε αγροτικές επαρχίες της Αγγλίας από ομάδες αλλοδαπών

pixabay / kasabubu
Πολυάριθμες καταγγελίες έχουν υποβληθεί σχετικά με ενήλικες άνδρες αιτούντες άσυλο που φέρεται να ακολουθούν και να παρενοχλούν νεαρά κορίτσια στην αγροτική αγγλική κομητεία της Κορνουάλης, γράφει το rmx.news.

Μια ανάρτηση στα social media έγινε viral από μια ανήσυχη μητέρα που ισχυρίστηκε ότι η 11χρονη κόρη της και οι φίλοι της είχαν παρενοχληθεί από μια ομάδα ενήλικων ανδρών στην πόλη Penzance.

Δημοσιεύοντας μαζί την παρακάτω φωτογραφία, η μητέρα έγραψε: «Αυτοί οι τέσσερις υπέροχοι άντρες ακολουθούν την 11χρονη κόρη μου και τους φίλους της γύρω από την Πενζάνς φωτογραφίζοντας τις.

Πίστωση: Vickie Pryor

«Προσπάθησαν να μπουν στο ίδιο λεωφορείο με τα κορίτσια, αλλά ευτυχώς το λεωφορείο έφυγε. Το αναφέρω στην αστυνομία. Μοιραστείτε παρακαλώ για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή», πρόσθεσε.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στην τοπική αστυνομία, η οποία εντόπισε την ομάδα και μίλησε μαζί τους για τη συμπεριφορά τους.

«Η αστυνομία κλήθηκε στις 7 Ιανουαρίου με αναφορά για ύποπτη συμπεριφορά από μια ομάδα ανδρών στο κέντρο της πόλης Πενζάνς. Τρεις νεαρές κοπέλες φέρεται να ακολουθήθηκαν από τους άνδρες στις 4 Ιανουαρίου», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης.

«Μετά από έρευνες της αστυνομίας, τέσσερις άνδρες εντοπίστηκαν και μίλησαν με τους αστυνομικούς. Οι άνδρες ήταν εξαιρετικά απολογητικοί τις ενέργειές τους, οι οποίες είπαν ότι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν στενοχώρια ή βλάβη», πρόσθεσαν.

Η τοπική αστυνομία είπε πως στους άνδρες «δόθηκαν ισχυρές συμβουλές για τη συμπεριφορά τους».

Παρόμοιες ανησυχίες εκφράστηκαν στην πόλη Newquay της Κορνουάλης την Τρίτη, όπου ένας πατέρας παραπονέθηκε στο τοπικό κέντρο Newquay Leisure World για το πώς η κόρη του είχε παρενοχληθεί από μια ομάδα ξένων ανδρών.

«Είμαι τρομοκρατημένος με την απάντηση που μόλις δώσατε στην κόρη μου. Την παρενοχλούν στο Newquay Better σας. Την κοιτούσαν, μιλώντας σε μια ξένη γλώσσα», έγραψε ο πατέρας στη σελίδα της επιχείρησης στο Facebook .

«Το Air Drop έδειξε αριθμούς τηλεφώνου και εικόνες. Παρακολούθησε φωτογραφίες της ίδιας και άλλων παιδιών στην πισίνα να κολυμπούν».

Είπε στο κέντρο αναψυχής ότι όταν η κόρη του γνωστοποίησε την καταγγελία στο προσωπικό, της είπαν ότι «δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα», καθώς οι άνδρες είναι πρόσφυγες και οι συνδρομές τους επιδοτούνται από την κυβέρνηση.

«Είμαι τρομοκρατημένος και αηδιασμένος», πρόσθεσε.

Σε απάντηση, το κέντρο είπε ότι αναμένει «όλα τα μέλη να ακολουθήσουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα και να συμπεριφέρονται κατάλληλα» και ζήτησε συγγνώμη για την απάντηση που έλαβε η κόρη του μετά την καταγγελία. Δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν το θέμα επειγόντως.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση άλλου ενδιαφερόμενου πελάτη που είπε ότι ήταν απρόθυμη να επισκεφθεί το κέντρο υπό το φως του περιστατικού, η επιχείρηση επέμεινε ότι είναι ένα «περιεκτικό κέντρο αναψυχής» και θέλει όλα τα μέλη της να αισθάνονται ασφαλή, προσθέτοντας πως «δε θα διστάσει να εφαρμόσει την πολιτική αποκλεισμού μας σε ένα μέλος εάν το κρίνουμε απαραίτητο και θα αναφέρουμε το έγκλημα στην αστυνομία».

Όπως και μεγάλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, τα ξενοδοχεία στην Κορνουάλη έχουν κλείσει από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για να φιλοξενήσουν τον αριθμό ρεκόρ των αιτούντων άσυλο που εισήλθαν στη χώρα μέσω πλοίων στη Μάγχη πέρυσι.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ξενοδοχείο Beresford στο Newquay, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι κλειστό για το κοινό για αποκλειστική χρήση από αιτούντες άσυλο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail