Το ρολόι χτυπά για την ανθρωπότητα καθώς πλησιάζει μια τρομακτική κρίση γονιμότητας

pixabay
Η ανθρωπότητα τελειώνει ο χρόνος; Με βάση την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά τον τελευταίο περίπου αιώνα, δεν θα καταλήξετε σε τέτοιο συμπέρασμα. Το 1900 ζούσαν περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη και τώρα υπάρχουν περίπου 8 δισεκατομμύρια. Αλλά ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν τώρα πως έχουμε φτάσει σε μια πολύ σημαντική καμπή. Η παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού έχει επιβραδυνθεί δραματικά και τα ποσοστά γεννήσεων έχουν πέσει πολύ κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης σε πολλά βιομηχανικά έθνη. Τα ζευγάρια δυσκολεύονται περισσότερο να γεννήσουν μωρά και υπάρχουν πολλοί που κατηγορούν το εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον μας για αυτό.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένα νήμα στο Twitter σχετικά με την επικείμενη κρίση γονιμότητας έχει τραβήξει τεράστια προσοχή τις τελευταίες ημέρες.


Υπάρχουν μερικοί αρκετά τολμηροί ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το νήμα και αποφάσισα να ελέγξω τρία από τα πιο εντυπωσιακά…

Νο 1 «1 στα 4 ζευγάρια δεν μπορεί να συλλάβει φυσικά»

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του CDC , το 19 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 15 έως 49 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες:

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ ετεροφυλόφιλων γυναικών ηλικίας 15 έως 49 ετών χωρίς προηγούμενη γέννηση, περίπου 1 στις 5 (19%) δεν μπορεί να μείνει έγκυος μετά από ένα χρόνο προσπάθειας (στειρότητα). Επίσης, περίπου 1 στις 4 (26%) γυναίκες αυτής της ομάδας δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες ή να ολοκληρώσουν την εγκυμοσύνη (μειωμένη γονιμότητα).

Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι περίπου 1 στα 5 ζευγάρια που δεν μπορούν να συλλάβουν φυσικά.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως το ποσοστό υπογονιμότητας αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός στον επίσημο ιστότοπο του CDC αντικατοπτρίζει δεδομένα που είναι λίγο παλιά.

Εάν οι τρέχουσες τάσεις συνεχιστούν, είναι θέμα χρόνου να «1 στα 4 ζευγάρια να μην μπορεί να συλλάβει φυσικά» αν δεν είμαστε ήδη εκεί.

#2 "Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μειώθηκε κατά 60%"

Αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται να είναι ακριβώς στο όριο. Όπως σημείωσα την περασμένη εβδομάδα, μια μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα διαπίστωσε ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί κατά περίπου 60 τοις εκατό από το 1973:

Η τελευταία ανάλυση πρόσθεσε επτά χρόνια συλλογής δειγμάτων και 44 αποτελέσματα μελετών στα 244 που συμπεριλήφθηκαν στην προηγούμενη ανάλυση του 2017. Αυτή η μελέτη, στην ανάλυση των τάσεων δεδομένων μεταξύ 1973 και 2011, βρήκε μέση μείωση της μέσης συγκέντρωσης σπέρματος κατά 1,6% ετησίως και συνολική μείωση 59,3%. Η τελευταία μελέτη διαπίστωσε ακόμη πιο απότομη πτώση – στο 2,64% μετά το 2000 και μια συνολική πτώση 62,3% μεταξύ των μη επιλεγμένων ανδρών. Αυτό, προσθέτουν οι συγγραφείς, αντιπροσωπεύει μια πτώση -4,70 εκατομμύρια/έτος και δείχνει πως αυτή η παγκόσμια πτώση συνεχίζεται στον 21ο αιώνα με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Εάν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων συνεχίσει να πέφτει τόσο γρήγορα, δε θα αργήσει πολύς καιρός πριν η πλειονότητα των ανθρώπων αρσενικών καταστεί στείρα.

Εάν συμβεί αυτό, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αρχίσει να μειώνεται πολύ γρήγορα.

#3 «Εάν είστε ένας μέσος άνθρωπος που χρησιμοποιεί κανονικά σαπούνια, αποσμητικά, σαμπουάν, πλύσεις σώματος, κοντίσιονερ, προϊόντα μαλλιών, μακιγιάζ, καταναλώνετε πάνω από 200+ χημικές ουσίες + βαρέα μέταλλα την ημέρα, όλα συνδέονται με τη στειρότητα»

Αυτός ο ισχυρισμός ήταν πολύ πιο δύσκολο να επαληθευτεί.

Στον επίσημο ιστότοπο του NIH, μας λένε ότι «οι έγκυες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτίθενται σε 43 ή περισσότερες διαφορετικές πιθανές χημικές τοξίνες»:

Οι περιβαλλοντικές τοξίνες είναι πανταχού παρούσες και μερικές φορές εμπλέκονται στην ανάπτυξη της υπογονιμότητας, είτε μέσω ανατομικών ανωμαλιών είτε μέσω ενδοκρινολογικής δυσλειτουργίας. Με βάση μια Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής από το 2003 έως το 2004, οι έγκυες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτίθενται σε 43 ή περισσότερες διαφορετικές πιθανές χημικές τοξίνες. [3] Η γνώση και η εμπειρία στην αξιολόγηση της έκθεσης σε περιβαλλοντικές τοξίνες είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ειδικό αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας και υπογονιμότητας.

Οι περιβαλλοντικές τοξίνες επηρεάζουν τα άτομα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της προγεννητικής, και μπορεί να έχουν διάφορες επιπτώσεις, από τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου έως τη δυσλειτουργία της ωορρηξίας και τη μεταβολή της ποιότητας του σπέρματος.


Φυσικά το NIH δεν ήταν ακριβώς φάρος αλήθειας τα τελευταία χρόνια.

Χωρίς αμφιβολία, όλοι είμαστε ατελείωτα εκτεθειμένοι σε εξαιρετικά επικίνδυνες τοξίνες στο φαγητό μας, σε αυτό που πίνουμε, στον αέρα που αναπνέουμε και στα προϊόντα που βάζουμε στο σώμα μας.

Πολλές από αυτές τις τοξίνες έχουν συνδεθεί με την στειρότητα και πολλοί πιστεύουν πως αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα ποσοστά γεννήσεων μειώνονται σε όλο τον κόσμο χρόνο με το χρόνο:

Συμβαίνει σε άνδρες και γυναίκες και επίσης, θα πρέπει να προσθέσω, σε μη ανθρώπινα είδη. Και αυτό που βλέπουμε είναι ότι η μείωση του αριθμού των παιδιών που έχουν οι άνθρωποι είναι ένα τοις εκατό ετησίως παγκοσμίως τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό ισχύει για τις ανεπτυγμένες και τις υπανάπτυκτες χώρες. Και το ίδιο ποσοστό μείωσης, ένα τοις εκατό ετησίως, είναι αυτό που βλέπουμε για τη μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, ό,τι βλέπουμε για τη μείωση της τεστοστερόνης, βλέπουμε για την αύξηση των ποσοστών αποβολών και έχουμε εξετάσει στο βιβλίο μας «Αριθμός προς τα Κάτω», πώς κάθε ένα από αυτά τα καταληκτικά σημεία επιδεινώνεται, αν θέλετε, με τον ίδιο ρυθμό, περίπου ένα τοις εκατό ετησίως, κάτι που είναι μια άλλη απόδειξη, αν και όχι οριστική, ότι αυτά σχετίζονται με μια κοινή αιτία.

Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί σε εμάς εάν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις;

Ήδη, το ποσοστό γονιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ χαμηλότερο από το επίπεδο αντικατάστασης:

Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, το ποσοστό γονιμότητας – το οποίο μετρά πόσα παιδιά θα γεννήσει μια μέση γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της – ήταν 1,6 το 2020.

Αυτό πέφτει πολύ κάτω από το επίπεδο του 2,1 που απαιτείται για τη διατήρηση των σημερινών επιπέδων πληθυσμού.

Όπως αναφέρω λεπτομερώς στο νέο μου βιβλίο, αυτή η κρίση είναι μια υπαρξιακή απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν ενδιαφέρονται.

Οι περισσότεροι από εμάς θα συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας με εξαιρετικά επικίνδυνες τοξίνες, όποια πληροφορία κι αν έρθει στο δρόμο μας.

Μερικές φορές νομίζω ότι είμαστε πολύ ανόητοι για να συνεχίσουμε ως είδος για πολύ περισσότερο.


Αντί να προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς να αποφύγουμε την εξαφάνιση, έχουμε γίνει μια «ιδιοκρατία» στην οποία οι νέοι μας επινοούν συνεχώς όλο και πιο περίεργους τρόπους για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Το ρολόι χτυπά για την ανθρωπότητα και δεν μπορούμε να σωθούμε από την ιστορική καταστροφή που βρίσκεται μπροστά μας.

Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσουμε πόσο απελπιστική έχει γίνει η κατάστασή μας πριν τελειώσει τελείως ο χρόνος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail