Εθνοκάθαρση; Ούγγροι κατατάσσονται και πάνε στο μέτωπο με τον ουκρανικό στρατό μετά από τεράστιες απώλειες στα ανατολικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ούγγροι σκοτώθηκαν σε τεράστιους αριθμούς στη μάχη του Soledar και τώρα υπάρχουν φόβοι ότι αυτός ο μικρός πληθυσμός θα μπορούσε να υποστεί εξαιρετικά υψηλές απώλειες

Καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει τεράστιες απώλειες στα ανατολικά της χώρας, οι ένοπλες δυνάμεις στρέφονται όλο και περισσότερο σε Ούγγρους που ζουν στα δυτικά της χώρας για να καλύψουν τις κακοποιημένες τάξεις του στρατού, με ορισμένους επικριτές να ανησυχούν ότι η προσπάθεια μαζικής επιστράτευσης ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση.
 
John Cody & Denes Albert - rmx.news / Παρουσίαση Freepen.gr

«Αν συνεχιστεί αυτό, δε θα μείνουν Ούγγροι στην Υπερκαρπάθια», είπε η Füssy Angéla κατά τη διάρκεια αναφοράς από την περιοχή για την ουγγρική πύλη ειδήσεων Pesti Srácok.

Έρχονται αναφορές πως στην περιοχή Transcarpathia της Ουκρανίας, όπου ζουν σχεδόν 150.000 Ούγγροι, γίνονται μεγάλες προσπάθειες επιστράτευσης, με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει τέτοια προσπάθεια από το αρχικό ξέσπασμα του πολέμου. Επί του παρόντος, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν κατέβει στην περιοχή όπου μαζεύουν και στρατολογούν όποιον αρπάξουν, συμπεριλαμβανομένων μελών του πληθυσμού των Ρομά τσιγγάνων.
 


Το ουγγρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Magyar Nemzet αναφέρει πως «τα νεκροτομεία της Υπερκαρπάθιας είναι επίσης γεμάτα και επιβραδύνουν σκόπιμα την απελευθέρωση των θυμάτων».

Σύμφωνα με την ουγγρική ειδησεογραφική πύλη Pesti Srácok, η οποία παρέδωσε το ρεπορτάζ της από την ουγγρικής πλειοψηφίας κατοικημένη ουκρανική πόλη Munkács (Mukachevo στα ουκρανικά), κυκλοφορούν φήμες ότι η Ουκρανία θέλει να στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες άνδρες στην περιοχή. Είναι πιθανό να σχηματίζεται μια νέα ταξιαρχία επειδή η μεγαλύτερη ταξιαρχία εκπαιδευμένων στρατιωτών, η 128th Mountain Assault Brigade, υπέστη τεράστιες απώλειες στο Soledar. Η ρωσική κατοχή του οικισμού της ανατολικής Ουκρανίας ανακοινώθηκε στις 13 Ιανουαρίου

Πολλοί από τους στρατιώτες αυτής της ταξιαρχίας ήταν Ούγγροι που προέρχονταν από τα δυτικά της χώρας, με ορισμένους στο Twitter να γράφουν ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε αυτούς τους στρατιώτες ως τροφή για κανόνια στις πιο αιματηρές μάχες της χώρας.

Η ταξιαρχία συμμετείχε επίσης σε μάχες για την Κρεμίνινα, την Ποπάσνα, τη νότια επίθεση του Χερσώνα και άλλες σκληρές μάχες στον πόλεμο. Ωστόσο, ορισμένοι κατηγορούν την Ουκρανία πως στρατολογεί έντονα και από άλλες εθνοτικές μειονότητες, εκείνες που οι Ουκρανοί εθνικιστές βλέπουν εδώ και καιρό με καχυποψία ή με απόλυτη εχθρότητα. 
 

Ένας άνδρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Pesti Srácek ότι νωρίτερα η αγορά στο Munkács ήταν κλειστή και οι στρατεύσιμοι μεταφέρθηκαν σε ένα λεωφορείο. Ο πραγματικός λόγος της αναγκαστικής στράτευσης είναι άγνωστος στους ντόπιους, αλλά όλο και περισσότερα βίντεο με βίαια απομάκρυνση ανθρώπων από τα σπίτια τους στους δρόμους εμφανίζονται στα social media. Καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, βίντεο με άτομα που διαμαρτύρονταν για τη στράτευση κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Μια γυναίκα είπε στην εφημερίδα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη συνοριακή πόλη Csap πιστεύουν πως σχεδόν κανένας δεν είναι ασφαλής και μπορεί να οδηγηθεί στον πόλεμο, καθώς ακόμη και 16χρονοι στρατολογούνται.

Σύμφωνα με τον πρόσφατα εγκριθέντα κανονισμό, κανείς δεν μπορεί να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο χωρίς έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι γραμμένος στο στρατό. Οι χώροι εργασίας και οι δήμοι πρέπει επίσης να τηρούν μητρώο και όλοι οι στρατεύσιμοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι. Ένα νέο νομοσχέδιο θα εξαρτήσει επίσης το γάμο και το διαζύγιο υπό την έγκριση του στρατηγείου, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις διαζυγίων, επειδή οι πατέρες που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία.

Η Ουκρανία έχει πληθυσμό 150.000 Ούγγρων. Κάποτε, ο ουγγρικός πληθυσμός της Ουκρανίας ζούσε στην ουγγρική επικράτεια, αλλά η Ουκρανία προσάρτησε αυτή την περιοχή στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μετά τη Συνθήκη του Τριανόν.



Όπως ανέφερε νωρίτερα το Remix News, εκατοντάδες Ούγγροι μπορεί να έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στα ανατολικά για τη χώρα τους.

Η Ουκρανία έχει μια γεμάτη σχέση με τον ουγγρικό πληθυσμό της. Η κυβέρνηση έχει περιορίσει στους Ούγγρους να μιλούν τη γλώσσα τους και έχει βάλει στο στόχαστρο ουγγρικά πολιτιστικά ιδρύματα, ενώ οι Ουκρανοί εθνικιστές έχουν διαπράξει εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον του ουγγρικού πληθυσμού.

Τώρα, υπάρχουν φόβοι ότι η ουκρανική κυβέρνηση μπορεί να κάνει αντίποινα εναντίον αυτών των Ούγγρων, μεταξύ άλλων με αναγκαστική στράτευση και αποστολές στο μέτωπο με υψηλά ποσοστά απωλειών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail