Όσο περισσότερη βοήθεια παρέχει η Δύση στο Κίεβο, τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται η ειδική επιχείρηση, λέει ο Ρώσος απεσταλμένος

ABACA μέσω Reuters Connect
Freepen.gr -  Όσο περισσότερη βοήθεια λάβει η Ουκρανία από τη Δύση, τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται η ειδική επιχείρηση, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

«Όσο αυξάνεται η βοήθεια προς την Ουκρανία, τόσο περισσότερο επεκτείνεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο απεσταλμένος στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Στις 6 Ιανουαρίου, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιελάμβανε μαχητικά οχήματα πεζικού Bradley και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα. Την Τετάρτη, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για παροχή 31 αρμάτων μάχης M1 Abrams στο Κίεβο. 

Η γερμανική κυβέρνηση, με τη σειρά της, επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα δώσει επίσης άδεια επανεξαγωγής σε άλλες χώρες. Τα υπουργεία Άμυνας της Νορβηγίας και της Σλοβακίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία. Νωρίτερα, οι βρετανικές, γαλλικές και πολωνικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν τανκς στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail