«Αντιμετωπίζουμε ολόκληρο το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»: Λέει το Κρεμλίνο

Freepen.gr - Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε πως δεν είναι ουσιαστικά η Ουκρανία με την οποία η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο, αλλά ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει όλο το ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας.

"Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Είναι μια στρατιωτική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ, πρώτα απ' όλα των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με τη Ρωσία. Φοβούμενοι μια άμεση εμπλοκή, οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ σπρώχνουν Ουκρανούς άνδρες σε βέβαιο θάνατο", είπε σε μια νέα συνέντευξη στην κρατική εφημερίδα aif.ru.

Ο Patrushev συνέχισε περιγράφοντας τον ρωσικό στρατό ως προσανατολισμένο προς την επιδίωξη «να απελευθερώσει τις περιοχές της Ρωσίας από την κατοχή και να βάλει τέλος στο αιματηρό πείραμα της Δύσης να καταστρέψει τον αδελφό λαό της Ουκρανίας».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία γιατί δεν μπορούμε να έχουμε μίσος για τους απλούς Ουκρανούς από προεπιλογή», ​​τόνισε. Στη συνέχεια παρουσίασε τη ρωσική και την ουκρανική κληρονομιά ως στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους:

"Λάβετε αυτό: η ουκρανική γλώσσα είναι μία από τις επίσημες γλώσσες στην Κριμαία. Ουκρανικά πολιτιστικά κέντρα, ομάδες λαϊκού τραγουδιού και χορού της Ουκρανίας συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλές πόλεις. Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων στο νότο της Άπω Ανατολής θεωρούν τον ουκρανικό πολιτισμό ως δικό τους δικό, δεδομένου ενός μεγάλου ποσοστού μεταναστών από την εποχή του Στολίπιν», είπε, αναφερόμενος στον Πιότρ Στολίπιν, πρωθυπουργό της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 1900, ο οποίος επέβλεπε την πολιτική επανεγκατάστασης.

«Όσο πιο γρήγορα ο λαός της Ουκρανίας συνειδητοποιήσει πως η Δύση τον χρησιμοποιεί για να διεξαγάγει πόλεμο στη Ρωσία, τόσο περισσότερες ζωές θα σωθούν», πρόσθεσε ο Patrushev. "Πολλοί το έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά φοβούνται να το πουν δημόσια από φόβο αντιποίνων. Δεν είναι μέρος των σχεδίων της Δύσης να σώσει τη ζωή κάποιου εις βάρος του εμπλουτισμού και άλλων φιλοδοξιών της. Ακόμα κι έτσι, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι δημιουργούν συχνά την ψευδαίσθηση ότι προστατεύουν τον πολιτισμό από τους βαρβάρους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες υποστηριζόμενες από τη Δύση προσπάθειες του Κιέβου να καταστήσει παράνομη τη ρωσική γλώσσα και τον πολιτισμό, η οποία επηρεάζει άμεσα εκατομμύρια στην περιοχή: «όλη αυτή η ιστορία με την Ουκρανία σχεδιάστηκε από την Ουάσιγκτον για να επαναλάβει τις τεχνολογίες διχασμού ενός λαού που είναι ένας και σπέρνει διχόνοια» ανέφερε. 

* πληροφορίες zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail