Η τουρκική αμυντική βιομηχανία θέτει στόχο εξαγωγών 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023

(AA Photo)
Freepen.gr - Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει υπερβεί τον στόχο εξαγωγών της το 2022 και προσβλέπει να φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια (112,53 δισεκατομμύρια TL) το 2023, τα οποία «μπορεί επίσης να κυμανθούν πολύ υψηλότερα», δήλωσε ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) Ismail Demir μιλώντας στο Συνέντευξη τύπου «Defense Industry 2023 Goals» στο Teknopark Istanbul.

«Σήμερα, η τουρκική αμυντική βιομηχανία συνεχίζει τις προσπάθειές της να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων ασφαλείας μας με εγχώριους πόρους, με δραστηριότητες έργων υπό την επίβλεψη της Προεδρίας μας, από το σχεδιασμό έως τη μαζική παραγωγή, από την Ε&Α και την καινοτομία έως τις πολιτικές εκβιομηχάνισης και διάφορες μελέτες συντονισμού οικοσυστήματος που θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και βιωσιμότητα», είπε ο Ντεμίρ, σημειώνοντας πως η ορθή στάση και η αποφασιστικότητα στην αμυντική βιομηχανία επιτάχυνε τα εγχώρια έργα κατά των εμπάργκο.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν σχεδόν 2.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σήμερα, ο Demir είπε: «Πρόκειται για ένα οικοσύστημα που προσφέρει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη χώρα μας όσον αφορά τα οικονομικά και τις προστιθέμενες αξίες. Έχουμε περισσότερα από 750 επιτυχημένα έργα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε φτάσει σε κύκλο εργασιών άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εξάγαμε προϊόντα αξίας 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

«Ενώ τα εγχώρια προϊόντα χρησιμοποιούνται με επιτυχία στις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας μας, πραγματοποιούμε επίσης σημαντικές δραστηριότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες των φιλικών και συμμάχων χωρών», πρόσθεσε ο Ντεμίρ.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail