Η Ιαπωνία θα αυξήσει τον αριθμό των αντιτορπιλικών Aegis με το βλέμμα στην Κίνα

Freepen.gr - Στις 16 Δεκεμβρίου 2022, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε τρία έγγραφα που σχετίζονται με την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας στρατηγικής εθνικής ασφάλειας (NSS), με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το navalnews.com, το NSS είναι ένα έγγραφο στρατηγικής κατευθυντήριας γραμμής για τις πολιτικές της ιαπωνικής κυβέρνησης σχετικά με τη διπλωματία, την άμυνα και την οικονομική ασφάλεια για μια περίοδο περίπου τα επόμενα 10 χρόνια. 

Με βάση αυτό, η Εθνική Στρατηγική Άμυνας, η οποία περιγράφει τους στόχους της αμυντικής πολιτικής της Ιαπωνίας και τα μέσα για την επίτευξή τους, και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Άμυνας, το οποίο σκιαγραφεί την κλίμακα της εισαγωγής συγκεκριμένων αμυντικός εξοπλισμός και ο προϋπολογισμός, διατυπώθηκαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Defense Buildup, η Ιαπωνική Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας (JMSDF) θα αυξήσει τον αριθμό των αντιτορπιλικών Aegis (DDG) από οκτώ σε δέκα. Επιπλέον, δύο πλοία εξοπλισμένα με σύστημα Aegis (ASEV), τα οποία ειδικεύονται στην άμυνα βαλλιστικών πυραύλων (BMD), θα αναπτυχθούν χωριστά από αυτά. Έτσι, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το JMSDF θα διαθέτει 12 πλοία εξοπλισμένα με Aegis Weapon System (AWS).

Πιθανώς, θεωρήθηκε απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των αντιτορπιλικών Aegis για την προστασία του στόλου από κινεζικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους σε περίπτωση μελλοντικής ένοπλης σύγκρουσης με την Κίνα. Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να αγοράσει 500 πυραύλους κρουζ Tomahawk, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε αντιτορπιλικά JMSDF Aegis.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail