Ο Ζελένσκι για τις προμήθειες των αμερικανικών τανκς Abrams: «Πολύ αργά»

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχολίασε το χρονοδιάγραμμα των προμηθειών των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams λέγοντας μόνο δύο λέξεις: «Πολύ αργά».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι το Κίεβο πρέπει να αποκτήσει τα νέα όπλα το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, το χρονοδιάγραμμα για τις προμήθειες ευρωπαϊκών τανκς παραμένει ασαφές, παρόλο που πιστεύεται πως η Ουκρανία υποτίθεται ότι θα τα παραλάβει προτού οι ΗΠΑ προμηθεύσουν άρματα μάχης Abrams.

Εξέφρασε επίσης εμπιστοσύνη για τις προμήθειες όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία και είπε ότι το Κίεβο χρειάζεται μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης:

«Πέντε, οκτώ, δέκα τανκς δε λύνουν το ζήτημα στο πεδίο της μάχης», είπε.

Στις 27 Ιανουαρίου, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για την αποστολή αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Kirby, η Γερμανία και οι σύμμαχοι της ΕΕ θα προμηθεύσουν άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Όσο για τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος - πιθανώς "πολλοί μήνες" - για να τα προμηθεύσουν, είπε ο Kirby.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail