Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί στη Γερμανία κι άλλα έθνη του ΝΑΤΟ έλλειψη όπλων και πυρομαχικών!

Freepen.gr - Η υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει δημιουργήσει σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικό γραμματέα της συμμαχίας. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Bundeswehr, André Wüstner, δήλωσε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση» όσον αφορά τις αμυντικές της ικανότητες.

«Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στην Die Welt. Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, η μαζική υποστήριξη που έδωσαν και δίνουν τα κράτη μέλη της συμμαχίας στο Κίεβο είναι σωστή και αναγκαία, «αλλά φυσικά, πρέπει να αναπληρώσουμε τα αποθέματά μας, έστω και μόνο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια».

Ο Wüstner είπε το ίδιο για το γερμανικό στρατό. Η παράδοση των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard-2 είναι «καλή για την Ουκρανία από τη μια πλευρά, αλλά κακή για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Bundeswehr από την άλλη», δήλωσε στο πρόγραμμα Morgenmagazin του ZDF την Τετάρτη.

«Αν θέλουμε όχι μόνο να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά και να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ξανά, η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την στρατιωτική βιομηχανία, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα χαρακτηριστούν από λιτότητα», είπε ο Wüstner. Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει σε δύο ή τρεις μήνες και πως τα τανκς που υποσχέθηκε η Γερμανία θα παραδοθούν ένα προς ένα».

«Λέγεται τους τελευταίους μήνες ότι είμαστε μόνο εν μέρει έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας – αν είμαστε καθόλου έτοιμοι», είπε, προσθέτοντας ότι «η αλήθεια είναι πως παρέχουμε όπλα και πυρομαχικά συνεχώς από τον Φεβρουάριο. Βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση όσον αφορά την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και δε βλέπουμε κάποιο σημείο ανάσχεσης».

Οι πολιτικοί φέρουν ευθύνη όχι μόνο για την υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική επίθεση αλλά και για την άμυνα της Γερμανίας και της δυτικής συμμαχίας, είπε ο Wüstner.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail