Τι προδίδουν τα δυτικά πανηγύρια για το "ουκρανικό" χτύπημα με τους 63 Ρώσους νεκρούς

Έχετε παίξει ποτέ πόκερ με έναν αρχάριο; Μιλάω για το άτομο που δεν καταλαβαίνει την έννοια του προσώπου του πόκερ. Στον πρωτάρη μοιράζονται πέντε φύλλα και σπάει ένα πλατύ χαμόγελο που συνοδεύεται από ένα πρόσωπο κοκκινισμένο καθώς αυτός ή αυτή κοιτάζει ένα γεμάτο σπίτι. Μόνο ένα μικρό πρόβλημα - ο κύριος του πόκερ στην άλλη πλευρά του τραπεζιού κρατάει τέσσερις άσσους.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό συνέβη σήμερα καθώς η Ουκρανία και η Δύση αντέδρασαν στην είδηση, που επιβεβαιώθηκε από το ίδιο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ότι μια αμερικανική ΜΕ HIMARS χτύπησε έναν αυτοσχέδιο στρατώνα Ρώσων στρατιωτών και σκότωσε τουλάχιστον 63. Γιατί τόσος ντόρος; Μας έχουν πει επανειλημμένα τους τελευταίους 8 μήνες ότι η Ρωσία υφίσταται καταστροφικές απώλειες. Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο και που αξίζει τόση προσοχή;

Η απάντηση είναι απλή — αυτή είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου το Φεβρουάριο του 2022 που η Ρωσία έχει περισσότερες από 50 απώλειες σε μία εμπλοκή σε μία ημέρα. Πώς το ξέρω; Επειδή τα ρωσικά κανάλια στο Telegram άναψαν αμέσως όταν συνέβη αυτό. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιου είδους αντίδραση από τη ρωσική πλευρά τους τελευταίους 10 μήνες.

Η αντίδραση σε αυτή την πυραυλική επίθεση υπογραμμίζει την έντονη αντίθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας παραδέχτηκε ελεύθερα και ειλικρινά την «επιτυχία» του ουκρανικού χτυπήματος, ενώ ο ουκρανικός στρατός - που χάνει τουλάχιστον 200 άνδρες κάθε μέρα - καλύπτει τις απώλειές του και επιμένει πως κερδίζει την κόλαση από τη Ρωσία. Οι Ουκρανοί έχουν πει τόσα πολλά ψέματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών —π.χ. το Φάντασμα του Κιέβου, η κατάληψη ενός ρωσικού συνοριακού φυλάκιου, η κατάρριψη όλων των ρωσικών πυραύλων κρουζ, η εκδίωξη των Ρώσων από τη Χερσώνα κ.λπ.— ώστε αυτή η επιτυχημένη πυραυλική επίθεση επιτέλους τους έδωσε κάτι αληθινό που θα μπορούσαν να το γιορτάσουν.

Αλλά αυτή η επίθεση είναι ψέμα. Δεν πραγματοποιήθηκε από άριστα εκπαιδευμένα ουκρανικά στρατεύματα που κάθονταν σε άφθονη προμήθεια HIMARS. Αυτό έγινε με την παροχή πληροφοριών από τη Δύση που εντόπισαν τη συγκέντρωση των στρατευμάτων και παρείχαν τις συντεταγμένες για την έναρξη ενός χτυπήματος ακριβείας. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό πως τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ βοηθούσαν στη λειτουργία του συστήματος HIMARS. Αυτή η επίθεση είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι ουκρανικής και δυτικής απόγνωσης. Δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά την στρατηγική εικόνα.

Ο Saker με ταρακούνησε κάνοντας τη σωστή παρατήρηση ότι υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την επίθεση από την καταστροφή μιας ομάδας ρωσικών στρατευμάτων:

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν ενεργεί απλώς για να δείξει ότι μπορεί να δράσει. Υπάρχει ένας πραγματικός, στρατιωτικός, σκοπός πίσω από αυτά τα χτυπήματα. Και δεν είναι «απλώς» να προκαλέσουμε τη Ρωσία σε κάποιου είδους απάντηση (όχι με δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες ρωσικές επιθέσεις πυραύλων κάθε μέρα να γίνονται ήδη). . . .

Γιατί το ΝΑΤΟ θα ήθελε τη ρωσική επίθεση νωρίτερα παρά αργότερα; Σε όλες τις άλλες ενέργειές τους, οι Αγγλοσιωνιστές προσπάθησαν να αποσύρουν αυτόν τον πόλεμο για όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε γιατί να θέλουν να κάνουν τους Ρώσους να επιτεθούν νωρίτερα παρά αργότερα;

Γιατί το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο περιμένει να παραταχθούν όλες οι «πάπιες» πριν επιτεθεί. Έτσι, προσπαθώντας να αναγκάσει τους Ρώσους σε μια πρόωρη ημερομηνία επίθεσης, το ΝΑΤΟ, πολύ λογικά, προσπαθεί να αποτρέψει όλες τις εν λόγω «πάπιες» να «παραταχθούν». Με άλλα λόγια, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να πιέσει το χέρι του ρωσικού Γενικού Επιτελείου αυξάνοντας την πίεση στο Κρεμλίνο να «αναλάβει δράση».

Θέλω να παρακολουθώ πώς έπαιξαν τα μέσα ενημέρωσης αυτήν την ιστορία σήμερα. Παρακολούθησα Sky News, Fox News και Al-Jazeera. Όλοι το απεικόνισαν ως άλλη μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τους Ρώσους και μια ακόμη απόδειξη ότι η ουκρανική αντεπίθεση σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Είναι μαζική αυταπάτη.

Τούτου λεχθέντος, φαίνεται πως οι Βρετανοί περνούν πιο δύσκολες στιγμές με αυτή την αυταπάτη. Η κορυφαία είδηση ​​στο Sky News κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν η κλιμακούμενη κρίση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι απεργίες των οδηγών ασθενοφόρων και των νοσοκόμων σκοτώνουν ανθρώπους και οι θλιμμένοι συγγενείς είναι έξαλλοι. Η εστίασή τους είναι στην αποτυχία της κυβέρνησης των Τόρις να κρατήσει ζωντανούς τους αγαπημένους τους. Δεν είδα Βρετανούς να φωνάζουν να στείλουν περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία.

Νομίζω ότι ο Ιανουάριος θα είναι ένα σημείο καμπής στον πόλεμο όσον αφορά τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, εάν υπάρξει σκληρός χειμώνας και επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, που θα αυξήσει την εσωτερική πολιτική πίεση στις χώρες του ΝΑΤΟ να φροντίσουν τις επιχειρήσεις στο εσωτερικό. Τι νομίζετε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail