Κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο μεταφοράς 400 μεταναστών σε γερμανικό χωριό 1.600 κατοίκων

@AST_Westmeckl
Freepen.gr - Ταραχώδεις σκηνές διαδραματίστηκαν μπροστά από το περιφερειακό συμβούλιο του Nordwestmecklenburg στο Grevesmühlen την Πέμπτη, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, 700 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το διοικητικό κτίριο για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή ενός χωριού κοντέινερ για 400 αιτούντες άσυλο στο Upahl. Το χωριό έχει σήμερα 1.662 κατοίκους.

Όπως μεταδίδει το REMIX, παρά τις έντονες, οργισμένες διαμαρτυρίες, οι οποίες ακούγονταν επίσης στην αίθουσα συνεδριάσεων, το περιφερειακό συμβούλιο ψήφισε σε έκτακτη συνεδρίαση για την ανέγερση της δομής. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο της διοίκησης. Αστυνομικοί ντυμένοι με βαρύ προστατευτικό εξοπλισμό κατάφεραν να αποτρέψουν την εισβολή στο κτίριο.

Οι διαδηλωτές χτυπούσαν με τα χέρια τους τα παράθυρα. Σύμφωνα με το NDR, μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ακροδεξιοί. Ωστόσο, η αστυνομία επεσήμανε στην εφημερίδα Nordkurier πως ήταν «κυρίως άνθρωποι της μεσαίας τάξης και μόνο ένα μικρό μέρος από αυτούς ήταν από τη δεξιά σκηνή».

Η πρόταση του AfD, που έχει οκτώ μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, να παραιτηθεί από την κατασκευή του καταφυγίου απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Απορρίφθηκε επίσης το αίτημα για περιορισμό τουλάχιστον της χωρητικότητας σε 250 άτομα. Με 14 μέλη, το CDU είναι η ισχυρότερη ομάδα στο περιφερειακό συμβούλιο. Ακολουθούν το SPD (13) και το Αριστερό Κόμμα (11).

Το χωριό εμπορευματοκιβωτίων είναι τώρα έτοιμο να ανοίξει την 1η Μαρτίου σε ένα βιομηχανικό πάρκο, ανακοίνωσε ο περιφερειακός διοικητής Tino Schomann (CDU) μετά τη συνάντηση. Αυτό το βήμα ήταν «αναγκαίο» γιατί ήθελαν να αποτρέψουν την κατάληψη των αθλητικών αιθουσών από μετανάστες. Η διοίκηση θα «κάνει τα πάντα» για να «κρατήσει το βάρος των κατοίκων όσο το δυνατόν χαμηλότερα», δεσμεύτηκε ο Σόμαν, ο οποίος ανακοίνωσε εκδήλωση διαλόγου με τους πολίτες στις 3 Φεβρουαρίου.

Η αστυνομία έχει ήδη κινήσει αρκετές προκαταρκτικές διαδικασίες κατά των διαδηλωτών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail