Νέος στόχος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας: Μη Επανδρωμένο Υποβρύχιο

Freepen.gr - Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Διευθύνων Σύμβουλος της STM Ozgur Guleryuz αποκάλυψε τα υπό εξέλιξη σχέδια της Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, μεταξύ αυτών και το «μη επανδρωμένο υποβρύχιο», σημειώνει το navalnews.com.

«Τα υποβρύχια μας έργα δεν σταματούν με επανδρωμένες πλατφόρμες. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και τα μη επανδρωμένα υποβρύχια, τα οποία μπορούν να επιτύχουν πολύ αποτελεσματικά και επιτυχημένα αποτελέσματα. Οι προσπάθειές μας για έρευνα και ανάπτυξη για αυτά τα θέματα συνεχίζονται» ανέφερε.

Ο Guleryuz δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος, αλλά πηγές υποστηρίζουν ότι θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα μέσο όχημα παράδοσης SRV. 

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η Τουρκική Υπηρεσία Άμυνας υποστηρίζει και παρακολουθεί τέτοια έργα και αυτά τα σκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποστολές έρευνας και διάσωσης, εφαρμογές πολέμου στον βυθό της θάλασσας, υποβρύχιες μελέτες εν καιρώ ειρήνης και άλλους σκοπούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail