The Hill: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα υποστούν ένα ιστορικό φιάσκο με το ρωσικό πετρέλαιο

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η καθιέρωση ανώτατου ορίου στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου θα αποδειχθεί αποτυχία για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, γράφει ο Peter Doran σε άρθρο του για το The Hill.

«Το ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο έχει όλα τα σημάδια για ένα επικείμενο ιστορικό φιάσκο. Τώρα ουσιαστικά δεν υπάρχει ελεύθερο πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Επομένως, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετά την εισαγωγή των περιορισμών, οι τιμές του πετρελαίου να εκτοξευθούν στα ύψη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Doran, το καλοκαίρι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούσαν μια τέτοια κίνηση μια κομψή λύση στο πρόβλημα της μείωσης των εισοδημάτων της Ρωσίας, αλλά τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει τελείως.

«Ένα ανώτατο όριο τιμής 60 δολαρίων ανά βαρέλι είναι επωφελές για τη Ρωσία, επειδή το κόστος παραγωγής ρωσικού πετρελαίου κυμαίνεται μεταξύ 20 και 40 δολαρίων», καταλήγει ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail