Γιατί το βαθύ, σπλαχνικό, τρελό μίσος για τον Πούτιν;

Είμαι πολύ σοβαρός που θέτω αυτή την ερώτηση. Γεννήθηκα στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου και έγινα έφηβος στη δεκαετία του εξήντα. Δεν έχω ακούσει ποτέ το επίπεδο μίσους που εκφράζεται προς κανέναν παγκόσμιο ηγέτη, συμπεριλαμβανομένου του Πολ Ποτ, συγκρίσιμο με το δηλητήριο που εκτοξεύτηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα μπορούσα να καταλάβω την άγρια ​​απέχθεια του Πούτιν αν είχε δολοφονήσει εκατομμύρια πολίτες του (όπως ο Πολ Ποτ) ή άλλων χωρών. Ή αν ήταν πίσω από την ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων χρησιμοποιώντας την παλιά του στολή, της KGB. Δε θα έκανα αυτή την ερώτηση αν ο Πούτιν είχε φυλακίσει τους Ουιγούρους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους είχε κάνει σκλάβους εργάτες.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το πρότυπο της «κακής συμπεριφοράς» ως μέτρο για το αν ένας παγκόσμιος ηγέτης είναι καλός ή κακός, νομίζω ότι υπάρχει μια πειστική περίπτωση πως ο Κινέζος Σι Τζινπίνγκ, για παράδειγμα, είναι πιο επιθετικός χαρακτήρας από τον Πούτιν όσον αφορά τις δράσεις του τόσο σε εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, τα μέλη της G-20 δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να φωτογραφηθούν με τον Σι, αλλά έπρεπε να πιάσουν τον καναπέ που λιποθύμησε με την προοπτική να τους πιάσουν όρθιους δίπλα στον Πούτιν.

Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι νεανικό, ανόητο και επικίνδυνο. ΑΦΗΣΤΕ με να εξηγήσω. Ο επίγειος πόλεμος στην Ουκρανία έχει στραφεί αποφασιστικά εναντίον της Ουκρανίας. Ο συνδυασμός της απουσίας ηλεκτρικής ενέργειας, των περιορισμένων προμηθειών όπλων από τη Δύση, της έλλειψης ικανότητας παραγωγής νέων προμηθειών εντός της Ουκρανίας, της έλλειψης ασφαλών στρατιωτικών βάσεων εκπαίδευσης, των ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού και της έναρξης των παγετώνων του χειμώνα, φέρνει τον ουκρανικό στρατό σε δύσκολη θέση. Με βάση τα σημερινά δημοσιεύματα, οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν τώρα την απόφαση να υποχωρήσουν εσπευσμένα από το Μπαχμούτ είτε να παραμείνουν στη θέση τους και να σκοτωθούν ή να αιχμαλωτιστούν. Αυτή θα είναι μια επακόλουθη ήττα για την Ουκρανία. Με ποιον λοιπόν διαπραγματεύεται η Ουκρανία (ή οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο);

Ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά τις προσβολές και την περιφρόνηση που του ρίχνουν οι ομολόγοι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Δε βιάζεται να ανοίξει συνομιλίες είτε με την Ουάσιγκτον είτε με την Ευρώπη. Μόλις αυτή την εβδομάδα η Ρωσία ακύρωσε μονομερώς συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα με τις Ηνωμένες Πολιτείες:

Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη για τοξική αντιρωσική συμπεριφορά που, όπως είπε, τις ώθησε να αποσυρθούν από τις συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα με Αμερικανούς αξιωματούχους στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα.

Σε έντονα διατυπωμένα σχόλια, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες πως προσπαθούν να χειραγωγήσουν την πυρηνική συνθήκη New START προς όφελός τους, αν και είπε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη σε αυτήν.

https://www.reuters.com/world/moscow-we-had-no-choice-cancel-new-start-nuclear-talks-with-us-2022-11-29/

Προτείνω το τελευταίο βίντεο του Andrei Martyanov, το οποίο αγγίζει αυτό το θέμα:


Σας προτείνω επίσης το τελευταίο άρθρο του Phil Giraldi — Το Όραμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για έναν Πολυπολικό Κόσμο.

Ακόμη και στα βάθη του Ψυχρού Πολέμου, κανένας Πρόεδρος των ΗΠΑ - από τον Τρούμαν μέχρι τον Τζορτζ Χ. Β. Μπους - δεν διασκέδασε το είδος της χολής που ο Μπάιντεν, η ομάδα του και τα βασικά μέλη του Κογκρέσου στάζουν για τον Πρόεδρο Πούτιν. Η αμερικανική πλευρά λειτουργεί με την αυταπάτη ότι ο Πούτιν και η Ρωσία χρειάζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εγώ, Θεέ μου!, πώς μπορεί η Ρωσία να επιβιώσει χωρίς McDonalds ή Dunkin Donuts; Λοιπόν, μάντεψε τι; Η Ρωσία ανακάλυψε πως δεν χρειάζεται ούτε ένα, καταραμένο πράγμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα χρειάζονται τη Ρωσία. Η θέση της Ρωσίας ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων και ουρανίου την καθιστά απαραίτητη για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον έλεγχο των πλούσιων πόρων της Ουκρανίας. Δημοσίευσα την παρακάτω λίστα σε προηγούμενη ανάρτηση, αλλά χρειάζεται επανάληψη.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ:

1η στην Ευρώπη σε αποδεδειγμένα ανακτήσιμα αποθέματα μεταλλευμάτων ουρανίου.
2η θέση στην Ευρώπη και 10η θέση στον κόσμο σε αποθέματα μεταλλευμάτων τιτανίου.
2η θέση στον κόσμο όσον αφορά τα εξερευνημένα αποθέματα μεταλλευμάτων μαγγανίου (2,3 δισεκατομμύρια τόνοι, ή 12% των παγκόσμιων αποθεμάτων).
Έχει τα 2α μεγαλύτερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο (30 δισεκατομμύρια τόνοι).
2η θέση στην Ευρώπη στα αποθέματα μεταλλευμάτων υδραργύρου.
3η θέση στην Ευρώπη (13η θέση στον κόσμο) όσον αφορά τα αποθέματα σχιστολιθικού φυσικού αερίου (22 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα)
4η θέση στον κόσμο ως προς τη συνολική αξία των φυσικών πόρων.
7η θέση στον κόσμο σε αποθέματα άνθρακα (33,9 δισεκατομμύρια τόνοι)

Η Ουκρανία είναι μια σημαντική γεωργική χώρα:

1η στην Ευρώπη από άποψη καλλιεργήσιμης γης.
3η θέση στον κόσμο από την περιοχή του chernozem (25% του παγκόσμιου όγκου).
1η θέση στον κόσμο στις εξαγωγές ηλιέλαιου.
2η θέση στον κόσμο στην παραγωγή κριθαριού και 4η θέση στις εξαγωγές κριθαριού.
3ος μεγαλύτερος παραγωγός και 4ος μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού στον κόσμο.
Ο 4ος μεγαλύτερος παραγωγός πατάτας στον κόσμο.
Ο 5ος μεγαλύτερος παραγωγός σίκαλης στον κόσμο.
5η θέση στον κόσμο για την παραγωγή μελιού (75.000 τόνοι).
8η θέση στον κόσμο στις εξαγωγές σιταριού.
9η θέση στον κόσμο στην παραγωγή αυγών κοτόπουλου.
16η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές τυριών.

Η Ουκρανία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε τρόφιμα 600 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ουκρανία είναι μια σημαντική βιομηχανικά αναπτυγμένη χώρα:

1η στην Ευρώπη σε παραγωγή αμμωνίας.
Διαθέτει το 2ο και το 4ο μεγαλύτερο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου στον κόσμο.
3η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και 8η στον κόσμο όσον αφορά την εγκατεστημένη ισχύ πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.
3η θέση στην Ευρώπη και 11η στον κόσμο ως προς το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου (21.700 km).
3η θέση στον κόσμο (μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία) στην παραγωγή εντοπιστών και εξοπλισμού πλοήγησης.
3ος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιδήρου στον κόσμο.
Ο 4ος μεγαλύτερος εξαγωγέας τουρμπινών για πυρηνικούς σταθμούς στον κόσμο.
Ο 4ος μεγαλύτερος κατασκευαστής εκτοξευτών πυραύλων στον κόσμο.
4η θέση στον κόσμο στις εξαγωγές αργίλου.
4η θέση στον κόσμο στις εξαγωγές τιτανίου.
8η θέση στον κόσμο στις εξαγωγές μεταλλευμάτων και συμπυκνωμάτων.
9η θέση στον κόσμο στις εξαγωγές προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας.
Ο 10ος μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο (32,4 εκατομμύρια τόνοι).

Ο έλεγχος αυτών των πόρων θα αυξήσει την οικονομική μόχλευση της Ρωσίας και θα καταστήσει πιο απαραίτητο για τις δυτικές χώρες να συναλλάσσονται με την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιστρέφω λοιπόν στην αρχική μου ερώτηση — Γιατί το βαθύ μίσος για τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Νομίζω ότι υπάρχουν δύο λόγοι. Πρώτον, αρνήθηκε να είναι η σκύλα της φυλακής της Δύσης. Επέμεινε πως τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα θα υπερισχύουν των δυτικών απαιτήσεων και ακολούθησε έναν ανεξάρτητο δρόμο. Για παράδειγμα, απάντησε στο αίτημα της Συρίας να βοηθήσει στην καταστολή της ισλαμικής εξέγερσης που χρηματοδοτείται από τη Δύση χωρίς να ζητήσει άδεια από την Ουάσιγκτον ή τις Βρυξέλλες.

Δεύτερον, είναι ειλικρινής στην προώθηση των χριστιανικών αξιών, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης της ατζέντας LΒGΤQ για την ομαλοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Αυτό έχει χτυπήσει πραγματικά τα νεύρα στη Δύση. Είναι ασυγχώρητη αμαρτία. Και ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για το τι πιστεύει η Δύση. Ενδιαφέρεται για την προώθηση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών και την ενθάρρυνση της ετεροφυλοφιλικής αναπαραγωγής. Ο Πούτιν δεν ξύπνησε.

Κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους έξι μήνες, η Ουκρανία δεν θα έχει πλέον τους πόρους και την υποστήριξη για να συνεχίσει τον πόλεμο. Η συζήτηση με τον Πούτιν θα γίνει κρίσιμη προτεραιότητα. Θα βρει η Δύση τρόπο να αναδιαμορφώσει τις κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία; Το πιο σημαντικό, θα θέλει η Ρωσία να εμπλακεί μαζί της;

Τι νομίζετε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail