Ραγδαίες εξελίξεις: Μια ανάσα πριν μπει ο Συριακός Στρατός σε Ιεράπολη και Κομπάνι

Freepen.gr - Η Ρωσία πρόσφερε στην Τουρκία μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων να αποσυρθούν από δύο βασικές πόλεις στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Al Jazeera στις 8 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία ξεκίνησε μια επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ, με την κωδική ονομασία Claw-Sword, στις 20 Νοεμβρίου ως απάντηση στο βομβαρδισμό της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση έχει περιοριστεί σε αεροπορικά και πυροβολικά χτυπήματα. Ωστόσο, ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησαν πολλές φορές πρόσφατα για μια επίγεια επίθεση κατά των SDF.

Σύμφωνα με τη νέα ρωσική προσφορά, η οποία σκοπεύει να αποτρέψει μια τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, οι SDF θα αποχωρούσαν από τις πόλεις Manbij και Kobane στη βόρεια και βορειοανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου. Οι δύο πόλεις-κλειδιά θα παραδοθούν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Το προσωπικό των Asayish, της πτέρυγας ασφαλείας των SDF, θα παραμείνει στις δύο πόλεις. Ωστόσο, θα ενσωματωθεί στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Ρωσική αντιπροσωπεία ενημέρωσε Τούρκους αξιωματούχους ότι οι SDF είναι έτοιμες να προχωρήσουν στη συμφωνία υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα ακυρώσει τα σχέδιά της για μια νέα χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

«Η Άγκυρα μελετά την προσφορά της ρωσικής αντιπροσωπείας», ανέφερε το Al Jazeera επικαλούμενο τουρκικές πηγές του.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ήδη συγκεντρώνονται κοντά στο Manbij και το Kobane.

Να σημειωθεί πως ο συριακός στρατός έχει παρουσία στα περίχωρα της Ιεράπολης από την εποχή της τελευταίας τουρκικής εισβολής για να αποτραπεί η πτώση της πόλης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail