Οι SDF είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε επιθέσεις της Τουρκίας στην περιοχή

Freepen.gr - Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η τουρκική κατοχή βομβάρδισε την περιοχή της Άιν Ίσσα και δεκάδες χωριά στην ύπαιθρό της με βαρέα όπλα και τανκς, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλες ζημιές στα σπίτια των ανθρώπων και την καταστροφή ενός τζαμιού στο χωριό Al-Tarwaziyya, ανατολικά της περιοχής.

Ο αρχηγός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων από τα μέτωπα της Ain Issa, Aziz Kharabisan, δήλωσε: «Υπάρχουν καθημερινές επιθέσεις από την τουρκική κατοχή κατά μήκος των μετώπων στην Ain Issa, ειδικά στα χωριά Mu'allaq, Saida και Mushairfa, όπου οι περιοχές βομβαρδίστηκαν με βαριά όπλα».

Επισήμανε ότι «ο εχθρός θέλει να εξαπολύσει επιθέσεις για να καταλάβει το κέντρο της Αΐν Ίσσα και υπάρχει αύξηση στις κινήσεις του στην πρώτη γραμμή και στις καθημερινές κινητοποιήσεις».

Ο ηγέτης επιβεβαίωσε πως «οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε επιθέσεις στοχεύουν την περιοχή».

Εξήγησε ότι «τα χωριά που βομβαρδίζονται, αντιστέκονται και στέκονται δίπλα στις δυνάμεις τους, τις SDF».
Επισήμανε ότι «ο εχθρός θέλει να καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται στον διεθνή δρόμο, γιατί η κατάληψή τους δίνει στον εχθρό τον έλεγχο αυτού του δρόμου».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail