Η ομολογία της Μέρκελ για τις Συμφωνίες του Μινσκ είναι μια σταθερή προσφορά για ένα δικαστήριο

Freepen.gr -  Η ομολογία που έκανε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξή της για την Die Zeit ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν για να κερδίσει χρόνο η Ουκρανία ώστε να προετοιμαστεί για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για έρευνα σε δικαστήριο, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και την εκπρόσωπό του, Μαρία Ζαχάροβα.

«Πολλά λέγονται σήμερα για τη νομική αξιολόγηση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, για ορισμένα δικαστήρια και όλα τα είδη αυτού», σημείωσε η διπλωμάτης. «Αυτό, ωστόσο, είναι μια σταθερή προσφορά για ένα δικαστήριο. Αυτά που είπε η Μέρκελ στη συνέντευξή της - είναι μια μαρτυρία ενός ατόμου, που το δήλωσε ευθέως πως όλα όσα έγιναν το 2014 και το 2015 είχαν μόνο έναν στόχο: να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από τα πραγματικά προβλήματα, να αγοραστεί λίγος χρόνος ώστε να αντλήσει το καθεστώς του Κιέβου όπλα και να οδηγήσει την κατάσταση σε μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η ομολογία της πρώην καγκελαρίου «λέει το φρικτό: απάτη ως τρόπος λειτουργίας της Δύσης - μηχανορραφίες, χειρισμοί, κάθε είδους διαστρέβλωση της αλήθειας, του νόμου και της δικαιοσύνης που μπορεί κανείς να φανταστεί».

«Αυτοί το γνώριζαν τότε, το 2015, ήδη, όταν είχαν πολύωρες συνομιλίες, ήξεραν ότι δεν θα το εφαρμόσουν ποτέ, πως θα έστελναν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου», υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Δεν είχαν έλεος για κανέναν: γυναίκες, παιδιά, πολίτες του Ντονμπάς και της Ουκρανίας γενικότερα. Χρειάζονταν σύγκρουση και ήταν έτοιμοι για αυτό από τότε ήδη, το 2015».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail