Γάλλος μαθητής σε δίκη για υπεράσπιση της τρομοκρατίας: Είπε στους γονείς ότι θέλει να ενταχθεί στο ISIS και «να σκοτώσει όλους τους άπιστους»

Freepen.gr -
Ένας 13χρονος μαθητής συνελήφθη στη Γαλλία νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού έδειξε ανησυχητικά σημάδια ριζοσπαστικοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της κοινής χρήσης βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους με φίλους και της δημιουργίας λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο όνομα επιφανών τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Actu 17, ο έφηβος από το Viry-Châtillon, ένα νότιο προάστιο του Παρισιού, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση πριν παρουσιαστεί σε δικαστή ανηλίκων.

Φαίνεται πως διένειμε περιεχόμενο τζιχαντιστών σε επαφές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Snapchat που υποτίθεται ότι έδειχνε τους τζιχαντιστές να επιβεβαιώνουν πως ήταν απαραίτητο να πολεμήσουν στη Συρία «εναντίον των Γάλλων», καθώς και «δημόσιες εκτελέσεις, βομβαρδισμούς και σκηνές πολέμου στη Συρία», σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Οι σκηνές ριζοσπαστικοποίησης του ανηλίκου περιελάμβαναν την άρνησή του τις τελευταίες εβδομάδες να μιλήσει σε κορίτσια και το να φορά δαχτυλίδι που έφερε το σύμβολο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Είχε πει επίσης σε φίλους ότι ήταν απαραίτητο «να σκοτωθούν όλοι οι άπιστοι» και είχε αποκαλύψει μια σημαία του πυρήνα τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην κρεβατοκάμαρά του.

«Είπε επίσης στους γονείς του ότι ήθελε να ενταχθεί στο Daesh στη Συρία και άνοιξε λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο TikTok στο όνομα ενός τζιχαντιστή», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Μετά το τέλος της αστυνομικής του κράτηση, ο ύποπτος παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστή ανηλίκων. Έχει τεθεί υπό δικαστική εποπτεία και εξακολουθεί να υπόκειται σε προσωρινό επιμορφωτικό μέτρο καθώς αναμένει τη δίκη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου.

Ο έφηβος διώκεται για «δημόσια υπεράσπιση μιας τρομοκρατικής πράξης που διαπράχθηκε μέσω δημόσιας υπηρεσίας επικοινωνίας στο διαδίκτυο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail